Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Τι θα γίνει στην περιοχή της Χαμολιάς

Φόβοι για υποβάθμιση - Κραυγή αγωνίας δήμου και κατοίκων Μαρκοπούλου για τα λύματα

Αγωνία για τον τόπο τους και οργή για τον τρόπο που ελήφθησαν οι αποφάσεις και υλοποιείται το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων εκφράζουν οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή του δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Κάτοικοι και δήμος διαδήλωσαν τον περασμένο μήνα, στέλνοντας το μήνυμα πως «δεν θα επιτρέψουμε να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς», όπως είχε πει στο newsbeast ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης αναφερόμενος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκατοντάδων κατοίκων του Πόρτο Ράφτη και των γύρω περιοχών που συγκεντρώθηκαν στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Μαρκόπουλου.

«Όχι τα λύματα του Σαρωνικού στη Χαμολιά», «Όχι στα σχέδια της ΕΥΔΑΠ για εμάς χωρίς εμάς» έγραφαν μεταξύ άλλων τα πανό που κρατούσαν στα χέρια τους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα λύματα του Κέντρου Επεξεργασίας, όπου θα μεταφέρονται οι ακαθαρσίες όλων των κοντινών δήμων, θα καταλήγουν μέσω αγωγών επεξεργασμένα στο θαλάσσιο μέτωπο του δήμου Μαρκοπούλου και ειδικότερα στην περιοχή Χαμολιά, πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας, με κίνδυνο μια από τις γραφικές και όμορφες παραλίες της Ανατολικής Αττικής να χάσει για πάντα τον χαρακτήρα και τη φύση της.

Όπως καταγγέλλουν δήμος και κάτοικοι, οι σχεδιασμοί δεν είναι καινούργιοι αλλά τώρα έχει αρχίσει να προχωρά η κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου - Παιανίας από την ΕΥΔΑΠ, χωρίς όμως επί της ουσίας να ερωτηθούν. Επόμενη κίνησή τους, η αναζήτηση νομικών οδών ώστε να υπάρξει μια διαφορετική λύση που θα αποτρέψει την υποβάθμιση.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου