Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

Αττικόν: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για το μαχαίρωμα και την αυτοκτονία

Ο ασθενής είχε χειρουργηθεί και θα έπαιρνε εξιτήριο

Θλίψη για το περιστατικό που συνέβη στο Αττικόν, όπου ασθενής μαχαίρωσε μια νοσηλεύτρια και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, εκφράζει με ανακοίνωση ο διοικητής του νοσοκομείου Σ. Αποστολόπουλος.

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το συμβάν και συμπαραστεκόμαστε στο προσωπικό του νοσοκομείου μας, που με αυτοθυσία πασχίζει και προσφέρει καθημερινά τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες» αναφέρει στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια αναφέρει όσα έγιναν στο νοσοκομείο:

«Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 και ώρα 5:20 π.μ., η νοσηλεύτρια βάρδιας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από νοσηλευόμενο ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια έθεσε τέλος στη ζωή του. Η νοσηλεύτρια δέχθηκε άμεσα ιατρική βοήθεια για την συρραφή των θλαστικών τραυμάτων της, υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο δράστης του περιστατικού μετά την αυτοχειρία του, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης».

«O δράστης δεν είχε δείξει σημάδια επιθετικότητας»

Ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Γιάννης Πλαγιαννάκος, μιλώντας στο Mega, είπε ότι ο ασθενής νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου, είχε κάνει χειρουργείο, ενώ τις επόμενες μέρες θα έπαιρνε εξιτήριο.

Κρυμμένος πίσω από πόρτα χτύπησε το κουδούνι και όταν εμφανίστηκε η νοσηλεύτρια της επιτέθηκε με μαχαίρι. Στη συνέχεια έκοψε τους ορούς του, ανέβηκε σε άλλο όροφο, από την εξωτερική σκάλα του νοσοκομείου, και έπεσε στο κενό. Ο άνδρας δεν είχε δείξει σημάδια επιθετικότητας όσες μέρες είχε νοσηλευθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κ. Πλαγιαννάκο, η νοσηλεύτρια βρίσκεται εκτός κινδύνου.πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου