Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Απελευθερώθηκαν 200 κρατούμενοι της δομής στην Μόρια (βιντεο)

Τι ανέφερε αστυνομικός που εργάζεται στη Λέσβο

Το πρώτο φως της μέρας βρήκε το ΚΥΤ της Μόριας να έχει καταστραφεί σε ποσοστό 90% από την φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και τη Λέσβο να προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτή την έκτακτη συνθήκη

Το πρώτο και βασικό ζήτημα είναι το που θα μείνουν αυτοί οι 13.000 άνθρωποι τώρα μετά την καταστροφή των καταλυμάτων, το δεύτερο είναι το τι θα γίνει με αυτούς που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και στις επαφές τους, ενώ ακόμα ένα έφερε στην δημοσιότητα ο Αργύρης Συβρής, ο οποίος είναι αστυνομικός και κάτοικος της Μόριας.

Μιλώντας στο Open αποκάλυψε πως 200 κρατούμενοι της δομής, απελευθερώθηκαν αναγκαστικά, καθώς ο χώρος κράτησης ήταν μέσα στον καταυλισμό και κινδύνευε από την φωτιά.

«Το χειρότερο είναι οτι αναγκάστηκαν οι συνάδελφοί μου να αφήσουν ελεύθερους τους κρατούμενους και είναι ανεξέλεγκτοι και αυτοί. Γύρω στα 200 άτομα. Υπήρχε κίνδυνος να καούν. Ο χώρος κράτησης ήταν μέσα στον καταυλισμό. Άνθρωποι είναι», είπε αρχικά και στη συνέχεια εξήγηση για ποιο λόγο ήταν κρατούμενοι: «Β' αποριπτικές, άνθρωποι που θα γινόταν επαναπροώθηση στις πατρίδες τους ή άτομα χαμηλού προφίλ».



πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου