Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020

Big Brother: Μπαράζ αποχωρήσεων από τους χορηγούς της εκπομπής μετά από το χυδαίο σχόλιο για τον βιασμό

Σκληρές ανακοινώσεις από τις εταιρίες για τα όσα είπε ο Αντώνης Αλεξανδρίδης

Στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχτεί  το «Big Brother» λόγω του χυδαίου σχολίου του Αντώνη Αλεξανδρίδη περί βιασμού.

Οι χορηγοί του reality ο ένας μετά τον άλλον αποσύρουν τις χορηγίες τους και ανακοινώνουν την απόφαση τους μέσω σκληρών ανακοινώσεων στα social media.
Έπιπλο Verfo Α.Ε, Noto mobili, NEOMAGIC Ltd, Panda Sports - ROYAL GRASS Hellas, Lechuza, Camelot, ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΝΤΕΜΙΣΑΡΗ ΑΕ, και Espiel Home Details είναι οι εταιρείες που ανακοίνωσαν τις τελευταίες ώρες πως αποσύρουν τις χορηγίες τους.

Έπιπλο Verfo Α.Ε: Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, η εταιρία Verfo A.E και η θυγατρική της VerfoLab θα ήθελαν να σας ενημερώσουν ότι, έπειτα από το σοβαρότατο περιστατικό που συνέβη στο τηλεοπτικό παιχνίδι BIG BROTHER του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και στα πλαίσια της ηθικής και της προτεραιότητας στο σεβασμό των ανθρωπίνων αξιών και της αξιοπρέπειας, αποσύρουν την χορηγία τους δείχνοντας έμπρακτα την δυσαρέσκεια τους και καταδικάζοντας αντίστοιχες συμπεριφορές και απόψεις οι οποίες δεν μας πρεσβεύουν.

Noto mobili: H Noto Mobili καταδικάζει με κάθε τρόπο τα χυδαία σχόλια παίκτη του Big Brother. Το ήθος και οι αξίες της εταιρίας μας δεν συνάδουν με τέτοιες αποτρόπαιες συμπεριφορές και αποσύρουμε τη χορηγία μας από την συγκεκριμένη εκπομπή.

NEOMAGIC Ltd: Η εταιρεία μας δεν στηρίζει και ούτε υποστηρίζει καμιά πράξη ρατσισμού και βίας. Γι’ αυτό το λόγο αποχωρούμε από την χορηγία μας στο big brother διότι δεν συνάδει με την ηθική οντότητα της εταιρείας μας και των ανθρώπων της.

Panda Sports - ROYAL GRASS Hellas: Η εταιρεία Panda Sports μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να αποσύρει την χορηγία της. Καταδικάζουμε αντίστοιχες συμπεριφορές και απόψεις που δεν μας πρεσβεύουν.

Lechuza Ελλάδα: Μετά την ενημέρωση για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρία μας αποσύρει την χορηγία της με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Καταδικάζουμε αντίστοιχες συμπεριφορές και απόψεις οι οποίες δεν μας πρεσβεύουν.

Camelot: Η εταιρεία μας Camelot μόλις ενημερώθηκε για το άκρως καταδικαστέο και απεχθές συμβάν το οποίο συνέβη στο Big Brother αποφάσισε την άμεση απόσυρση της χορηγίας της. Η Camelot σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, την γυναίκα και γενικότερα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

ΦΥΤΩΡΙΑ ΑΝΤΕΜΙΣΑΡΗ ΑΕ: Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και σεβασμού προς τις γυναίκες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε η εταιρία Φυτώρια Αντεμισάρη ΑΕ αποσύρει τη χορηγία της στην εκπομπή Big Brother του τηλεοπτικού σταθμού Σκαϊ. Δίνοντας προτεραιότητα στο σεβασμό των ανθρωπίνων αξιών και της αξιοπρέπειας, καταδικάζουμε τόσο το απαράδεκτο αυτό περιστατικό όσο και αντίστοιχες συμπεριφορές και απόψεις οι οποίες δεν μας πρεσβεύουν.


Espiel Home Details: Κατόπιν των χθεσινών θλιβερών σκηνών και διαλόγων που διαδραματίστηκαν στα πλαίσια του reality big brother , η Espiel AE θεωρώντας απαράδεκτη τη προσβολή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αξία, αποσύρει τη χορηγία της.

Η πρώτη εταιρεία η οποία απέσυρε την χορηγία της

Αμέσως μετά την κατακραυγή στο διαδίκτυο, την αντίδραση της κυβέρνησης και σύσσωμης της αντιπολίτευσης και μια εταιρεία χορηγός του τηλεοπτικού ριάλιτι Big Brother έλαβε άμεσα μέτρα: Συγκεκριμένα αποσύρει την χορηγία της από το κανάλι με μια ανακοίνωσή της στο Facebook όπου γράφει:

«Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να αποσύρει την χορηγία της. Σε μια δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται όλες οι επιχειρήσεις ελέω κορονοϊού η μικρή μας χορηγία για τη διαφήμιση στους τίτλους τέλους του reality θεωρήσαμε ότι θα ήταν κάτι θετικό. Όμως, μια εταιρεία που στο πέρασμα του χρόνου έχει μάθει πρώτα απ΄ όλα να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, ανεξαρτήτως του κόστους δεν μπορεί να πράξει αλλιώς, πόσο μάλλον όταν το management της είναι "γυναικοκρατούμενο". Ο βιασμός είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ακόμα και όταν αναφέρεται στο βωμό της τηλεθέασης».

Οι ανακοινώσεις των εταιρειών Candia και Doctor Plant

Μετά την εταιρεία Rigas Furniture, οι Candia και Doctor Plant με επίσημες τοποθετήσεις τους δηλώνουν ότι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το ριάλιτι του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, με ανακοινώσεις τους στους επίσημους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνουν ξεχωριστά:

Η εταιρεία Candia:

«Μετά την ενημέρωση για το σημερινό καταδικαστέο περιστατικό από συμπεριφορά παίχτη του Big Brother, η εταιρία μας αποχωρεί από την χορηγία της, με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Καταδικάζουμε αντίστοιχες απόψεις και συμπεριφορές οι οποίες δε μας πρεσβεύουν».

Η Doctor Plant αναφέρει:

«Ως άνθρωποι πρώτα, αλλά και ως εμπλεκόμενοι στην κατασκευή του εξωτερικού χώρου στο σπίτι του big brother ζητούμε το ελάχιστο, που είναι η αποπομπή του παίχτη μετα το αχαρακτήριστο και σοκαριστικό σχόλιο που έκανε και φυσικά μία δημόσια συγνώμη απο το σταθμό!

Είναι φυσικό επόμενο να διακοπεί η περαιτέρω συνεργασία!

Γνωρίζοντας το ήθος και τις αξίες τους, θεωρούμε βέβαιο, ότι το ίδιο επιθυμούν και οι υπόλοιποι χορηγοί που μας στήριξαν σε αυτό το project (Φυτώρια Αντεμισάρη-pandasports-Γράστις-Lechuza)

Οπότε επίσης αποσύρονται!

Τσόκας Μάκης

Γαλάνης Δημήτρης».

«Αναγνωρίζουμε το λάθος μας»

Το σχόλιο του Αντώνη Αλεξανδρίδη στο Big Brother περί βιασμού προκάλεσε σάλο και αποτροπιασμό και πλήθος κόσμου έσπευσε να καταδικάσει τη χυδαία φράση που εκστόμισε και προώθηση της «υποκουλτούρας του βιασμού».

Και μπορεί η παραγωγή του reality του ΣΚΑΪ να έδιωξε τον παίκτη από την Κρήτη, από το σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού», ο σάλος συνεχίζεται. Είναι ενδεικτικό πως ο ένας μετά τον άλλον χορηγό αποχωρεί.

Πλέον, στη λίστα αυτή των χορηγών προστέθηκε και η NEF-NEF, η οποία αναφέρει ότι αναγνωρίζει το λάθος της να συνεργαστεί με μία εκπομπή που είναι αντίθετη με το ήθος και τις αξίες της εταιρείας.

«Αποσύρουμε τη χορηγία μας από το Big Brother και αναγνωρίζουμε το λάθος μας να συνεργαστούμε με μια εκπομπή που είναι αντίθετη με το ήθος και τις αξίες της εταιρείας μας», αναφέρει η εταιρεία στα social media.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου