Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Χαρδαλιάς: Στο «πορτοκαλί» η Αττική με 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους

«Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα πριν η κατάσταση φτάσει στο κόκκινο»

Στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό από την Πολιτική Προστασία ο Νίκος Χαρδαλιάς στάθηκε στην αυξητική τάση των κρουσμάτων στην Αττική, η οποία βρίσκεται στο «πορτοκαλί».

Συγκεκριμένα, πριν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοινώσει τα νέα μέτρα για την Αττική, ανέφερε τα στοιχεία που αφορούν τον νομό και ιδιαίτερα την Αθήνα.

«Στην περιφέρεια Αττικής η κατάσταση βρίσκεται μεταξύ μετρίου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, στο "πορτοκαλί".», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Έχουμε 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στην Αττική και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα πριν η κατάσταση φτάσει στο κόκκινο».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέλυσε τους αριθμούς: «Από τα 14.400 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας στις 25 Φεβρουαρίου, έχουμε 4.084 ενεργά σε όλη τη χώρα.

Τα 2.100 βρίσκονται στην Αττική, δηλαδή πάνω από τα μισά. Τα 263 νοσηλεύονται και τα 1.837 αναρρώνουν σπίτι τους. Από τα 2.100 κρούσματα τα 966 βρίσκονται στον δήμο Αθηναίων».

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα στην Αττική – Θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα
Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου στην Αττική λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη σημερινή ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για τον κορονοϊό ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε γνωστές τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Αττική, κάτι που είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Χαρδαλιάς αρχικά τόνισε πως θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα για ευάλωτες ομάδες σε περιοχές της Αθήνας, όπως η μεταφορά ορισμένων ανθρώπων που είναι θετικοί στον κορονοϊό σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Αλλαγές υπάρχουν στον ανώτατο αριθμό ατόμων σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, όπως και στις κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ είναι πλέον υποχρεωτική η τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στο 40%.

Τα μέτρα για την Αττική θα ισχύουν από τη Δευτέρα 21/9 έως και την Κυριακή 4/10 και αφορούν:

  1. Ανώτατο όρια τα 9 άτομα σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως δηλαδή η εστίαση, τα καφέ και τα μπαρ.
  2. Τον περιορισμό στον αριθμό προσκεκλημένων σε γάμους, βαφτίσεις, όπως και στις κηδείες στα 20 άτομα.
  3. Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι ηλικιωμένοι (από 65 ετών και άνω), να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα. Συνίσταται η αποφυγή μετακινήσεων με ΜΜΜ.
  4. Διαμονή των ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες όπως π.χ. οι μετανάστες σε ξενοδοχεία καραντίνας.
  5. Αναστολή των συναυλιών όπως και των προβολών στους κλειστούς κινηματογράφους.
  6. Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.
  7. Σε 3 κύματα η προσέλευση των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα στις 7, 8 και 9 το πρωί.
  8. Σε 4 κύματα εντός 2ώρου από την έναρξη της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, όπως και στην αποχώρησή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου