Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Διευθυντής σχολείου στο Κερατσίνι: Από τον ΕΟΔΥ μας είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος να παρθεί κάποιο μέτρο

«Δεν μας δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες να ακολουθήσουμε» 

Στο ύποπτο κρούσμα κορονοϊού μαθητή στο Κερατσίνι και πιο συγκεκριμένα στο 4ο Γυμνάσιο, αναφέρθηκε ο διευθυντής του σχολείου, Νικήτας Μάγγουρας. Όπως είπε: «Ειδοποιηθήκαμε από τον ΕΟΔΥ ότι το παιδί θα παραμείνει για 14 ημέρες στο σπίτι μαζί με την οικογένειά του, λόγω της κατάστασης αυτής. Δεν μας δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες να ακολουθήσουμε, είτε στο πλαίσιο του τμήματος, είτε στο πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου.

Αναφορικά με το τι τους είπαν από τον Οργανισμό, σημείωσε: «Μας είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος να παρθεί κάποιο μέτρο».

Για το εάν ο θετικός στον κορονοϊό μαθητής βρέθηκε στο σχολείο, απάντησε: «Ναι, το πρωί στον αγιασμό και μετά για δύο ώρες -με μάσκα πάντα. Μπήκαμε στις τάξεις και ακολουθήσαμε τις οδηγίες του υπουργείου (Παιδείας), που έλεγε ότι θα συζητούσαμε με τα παιδιά για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης».

Σχετικά με το πότε έγινε το τεστ, ανέφερε: «Όπως μας είπε η μητέρα, αλλά και ο ΕΟΔΥ, μια εβδομάδα πριν έρθει το παιδί στο σχολείο. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Εμένα με ενημέρωσε ο ΕΟΔΥ ότι ένα παιδί, μαθητής σας, θα μείνει για 14 ημέρες στο σπίτι του. Για το πότε έγινε, πώς και πού έγινε το τεστ, δεν έχω καμία ενημέρωση».

Σε ερώτηση για το εάν υπήρξαν αντιδράσεις από γονείς, σημείωσε: «Απόντες υπάρχουν καθημερινά, επειδή είμαστε μεγάλο σχολείο. Δεν παρατήρησα κάτι το ιδιαίτερο. Η οικογένεια είναι μια χαρά, από ό,τι μου λέει η μητέρα, με την οποία μιλάω. Παρακολουθείται από τον ΕΟΔΥ και τρεις φορές την ημέρα παίρνουν τηλέφωνο, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο».

Όσον αφορά τη στάση εργασίας που θα κάνουν οι καθηγητές, σχολίασε: «Δικαίωμά τους είναι. Εγώ δεν μπορώ να διαφωνήσω. Αυτό που λέω πάντοτε, είναι να δείχνουμε εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα και τα μέτρα που παίρνουν να τα σεβαστούμε».

Τέλος, για το εάν γίνει τεστ σε εκείνον και τους υπολοίπους στο σχολείο, τόνισε: «Εάν κριθεί αναγκαίο και μας ενημερώσει ο ΕΟΔΥ ότι πρέπει να το κάνουμε, βεβαίως και θα το κάνω. Έχω τέσσερα παιδιά στο σπίτι, τη γυναίκα μου, αλλά και τη μητέρα μου, που είναι 91 ετών και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες».



Πατέρας μαθητή στο σχολείο: Δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση
Ένας από τους γονείς των μαθητών στο Γυμνάσιο, ο Αντώνης Τζίτζης, μίλησε στους εκπρόσωπους των ΜΜΕ και είπε ότι και εκείνοι δεν είχαν κάποια ενημέρωση πάνω στο θέμα, «ως εχθές το βράδυ. Ενημερώθηκε ο διευθυντής γι' αυτό τη Δευτέρα το βράδυ, αλλά περαιτέρω ενημέρωση δεν υπήρξε».

«Το τμήμα συνέχισε παραδόξως να λειτουργεί, καθώς δεν πήρε καμία άλλη οδηγία. Συνέχισε και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά χωρίς να έχει γίνει καμία ιχνηλάτηση. Από τη στιγμή που δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση, όφειλα και το παιδί μου να το στείλω (σχολείο). Τουλάχιστον το τμήμα πρέπει να κλείνει», συμπλήρωσε.



Βίντεο-ρεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου