Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Δολοφονία Μακρή: Ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι

Και οι δύο αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με το στυγερό έγκλημα

Την ενοχή των δυο κατηγορούμενων αδελφών για την δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκριναν ομόφωνα ένοχο τον 32χρονο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας και τον 36χρονο αδελφό του για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το δικαστήριο, στη συνέχεια, θα αποφασίσει αν θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά ή όχι στους κατηγορούμενους γεγονός που θα καθορίσει και την τελική ποινή που θα τους επιβληθεί.

Οι δυο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με το στυγερό έγκλημα και έδωσαν τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα εκείνων των ημερών που τους οδήγησαν στο εδώλιο.

«Θα ήθελα να υπάρχει ένα ανοικτό μυαλό και μία ανοικτή καρδιά…Και εγώ και ο αδελφός μου είμαστε αθώοι» ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία του ο φερόμενος ως εκτελεστής του Γιάννη Μακρή απευθυνόμενος στην έδρα.

Ωστόσο, τόσο οι δικαστές όσο και ο εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων. Ο εισαγγελικός λειτουργός , στην αγόρευση του, ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων καθώς εμφανίστηκε πεπεισμένος πως ο 32χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή είναι ο εκτελεστής που καταγράφεται στο βίντεο έξω από το σπίτι του άτυχου επιχειρηματία. «Δεν το λέω εγώ, το λέει το βίντεο της ανθρωποκτονίας» ανέφερε.

Ο εισαγγελέας εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως δεν προκύπτει η ύπαρξη δεύτερου προσώπου στον τόπο του εγκλήματος, ωστόσο, υποστήριξε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος συνέδραμε τον πρώτο.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου