Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Έδειρε αστυνομικό στην Καλαμπάκα γιατί του έκοψε κλήση

Χειροπέδες στον δράστη - Την επίθεση καταδικάζει ο δήμαρχος Μετεώρων

Επεισόδιο με θύμα έναν δημοτικό αστυνομικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (9/9) στην Καλαμπάκα εξαιτίας μίας κλήσης για παράνομη στάθμευση.

Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr το επεισόδιο προκλήθηκε όταν ο δημοτικός αστυνομικός βεβαίωσε παράβαση σε οδηγό. Ο τελευταίος φέρεται να τον γρονθοκόπησε στην πλάτη και να τράπηκε έπειτα σε φυγή.

Ο δράστης συνελήφθη λίγο αργότερα από άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ο δημοτικός αστυνομικός αφού μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας για τις πρώτες βοήθειες υπέβαλε μήνυση.

Την επίθεση καταδικάζει μέσω σχετικής του ανακοίνωσης ο δήμαρχος Μετεώρων, Θεόδωρος Αλέκος.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Ο Δήμαρχος Μετεώρων καταδικάζει απερίφραστα την βίαιη επίθεση που δέχθηκε υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Μετεώρων το βράδυ της Τετάρτης 09/09/2020 σε κεντρικό σημείο της πόλης. Τέτοια φαινόμενα βίας σε βάρος εργαζομένων είναι επιεικώς απαράδεκτα και καλεί όλους μας σε εγκράτεια και συνεργασία ειδικά αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο.

Η νομιμότητα είναι υποχρέωση όλων μας και οφείλουμε να την τηρούμε. Για την τήρηση αυτής της νομιμότητας είναι επιφορτισμένη μεταξύ άλλων και η Δημοτική Αστυνομία, ώστε η καθημερινότητα μας να είναι καλύτερη.

Συγκεκριμένα το ατυχές περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα σε κεντρικό σημείο της πόλης ενώ ο Δημοτικός Αστυνομικός εκτελούσε τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, συνέβη μετά από πράξη επιβολής προστίμου για την παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας του Κ.Ο.Κ. επί της οδού Χατζηπέτρου (εκ περιτροπής στάθμευση-μονά/ζυγά-πινακίδες Ρ-41/Ρ-42). Καθώς ο παραβάτης – πολίτης δέχθηκε κλήση από τον υπάλληλο, ο παραβάτης του επιτέθηκε βιαίως γρονθοκοπώντας τον πισώπλατα και προκαλώντας στον υπάλληλο σωματικές βλάβες. Παρόλο που ο παραβάτης τράπηκε σε φυγή, μετά την άμεση ενεργοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ο παραβάτης οδηγήθηκε στο Α.Τ. Μετεώρων. Στη συνέχεια και αφού ο Δημοτικός Αστυνομικός δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο Κ.Υ. Καλαμπάκας υπέβαλε μήνυση μετά την οποία κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Το πρωί της Πέμπτης 10/09/2020 ο παραβάτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων. Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για επίθεση-πρόκληση ελαφράς σωματικής βλάβης και τον καταδίκασε σε 7 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή. Η άσκηση των καθηκόντων ενός εργαζομένου εντάσσεται στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας, στη βάση της νομιμότητας και των υπαρχόντων κανονισμών και διατάξεων. Συμπεριφορές τέτοιου είδους επισύρουν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων και ο Δήμος Μετεώρων συνολικά είναι αρωγός των Δημοτών-Πολιτών όμως και οι Δημότες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τους νόμους του Δήμου και του Κράτους συνολικά.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος».


πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου