Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Έφτιαξε στην αυλή του ένα ξύλινο πέος ύψους δυο μέτρων

Είναι «μόνο ένα τεράστιο κομμάτι ξύλου» λέει ο ξυλουργός

Είναι «μόνο ένα τεράστιο κομμάτι ξύλου» λέει ο Jamie Gagné για τη μάχη που έχει ξεσπάσει με το γλυπτό που όρθωσε στην αυλή του και έχει μετατρέψει μια γειτονιά σε πεδίο μάχης.

Και λέει μάλιστα πως ήταν ιδέα της γυναίκας του να σκαλίσει τον δύο μέτρων φαλλό με το αλυσοπρίονό του, τοποθετώντας τον στο γρασίδι της οικίας του στο Wilton της Νέας Υόρκης.

Η κίνησή του έχει τη συμβολική της. Το γλυπτό λειτουργεί ως διαμαρτυρία στα γραφειοκρατικά προβλήματα που βιώνει ο ξυλουργός και δεν τον αφήνουν να πάρει άδεια για να ολοκληρώσει το εργαστήριό του έξω από το σπίτι.

Μιλώντας στο δίκτυο CBC, ο γεννημένος στο Μόντρεαλ του Καναδά ξυλουργός είπε ότι ήταν «εξοργισμένος» από την αδιαφορία των αρχών και θέλησε με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο να τραβήξει την προσοχή τους στο δράμα που αντιμετωπίζει. Θέλησε, όπως λέει χαρακτηριστικά, να ξεκινήσει «διά της βίας μία συζήτηση».

Ο 32χρονος κατέληξε βέβαια να συλληφθεί, με κατηγορίες για άσεμνο υλικό σε δημόσια θέα έξω από την οικία του. Στο δικαστήριο δήλωσε αθώος στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν δεν υπάκουσε στις συστάσεις της αστυνομίας και το γλυπτό του συνέχισε να προσβάλει τους γείτονες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο ίδιος λέει ωστόσο πως οι γείτονες το καταδιασκεδάζουν και παράπονα δεν έχει ακούσει. Η αστυνομία ισχυρίζεται πως είχε δεχτεί καταγγελίες για το έργο. Ο Gagné υπάκουσε αρχικά, μεταφέροντάς το στην πίσω αυλή του.

Κάποια στιγμή όμως το γλυπτό επέστρεψε στην αρχική του θέση, με μια ταμπέλα που ενημέρωνε τώρα πως ήταν «Μόνο για ενήλικες».

Η εισαγγελέας Karen Heggen δήλωσε πως πρέπει να προστατεύσει τα παιδιά από την άσχημη θέα του γλυπτού.

Ο Gagné προσπαθεί να ανατρέψει δικαστικά τις κατηγορίες, λέγοντας πως το έργο του είναι απλώς ένα κομμάτι ξύλου. «Πας μια βόλτα στο πάρκο και βλέπεις το γλυπτό ενός αγοριού να ουρεί ή τη μαρμάρινη προτομή μιας γυναίκας με το στήθος ακάλυπτο», σημείωσε με νόημα…



πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου