Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Εικόνες από το πρώτο κουδούνι στα σχολεία: Με μάσκα οι μαθητές

Δείτε τις φωτογραφίες από το 86ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών

Μια διαφορετική σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα για τους μαθητές στην Ελλάδα. Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες, καθώς τα παιδιά θα πρέπει να φορούν τη μάσκα.

Το newsbeast.gr βρέθηκε στο 86ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών στην Κυψέλη και κατέγραψε τις εικόνες από την πρώτη αυτή ημέρα. Οι περισσότεροι μαθητές έφτασαν στο σχολείο με τις δικές τους μάσκες, ωστόσο οι υπεύθυνοι του σχολείου είχαν μάσκες και αν κάποιο παιδί δεν είχε, του έδιναν.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δίνει αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Το άρθρο 2 αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Συγκεκριμένα:

Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Ειδικά για τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως και την Γ’ Δημοτικού ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:


  • σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,
  • στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου,
  • στα μέσα μεταφοράς μαθητών, κατά την περίοδο προσαρμογής στο νηπιαγωγείο, από υγιή, σταθερό συνοδό (γονέα, κηδεμόνα ή άλλο πρόσωπο). Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης.










Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου