Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Ελεύθερος ο πατέρας που ξυλοκόπησε τη δασκάλα στα Χανιά

Τι δήλωσε ο κατηγορούμενος ενώπιον του δικαστηρίου

Ένοχος με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, κρίθηκε ο πατέρας που κατηγορείτο για τον ξυλοδαρμό δασκάλας στο 14ο σχολείο τον Οκτώβριο του 2019.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Η υπόθεση εκδικαζόταν σήμερα σε δεύτερο βαθμό με τον πατέρα να παρουσιάζεται μετανιωμένος και να ζητά συγγνώμη τόσο από τη δασκάλα όσο και από την πρώην σύζυγο του, για τις εσφαλμένες πράξεις του.
Όπως ανέφερε, η εξάρτηση του από το αλκοόλ τον έκανε να χάνει τον έλεγχο και να γίνεται βίαιος.

Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η ποινή που επεβλήθη στον κατηγορούμενο είναι εικοσιτέσσερις μήνες με αναστολή, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος έχει ήδη εκτίσει έντεκα μήνες από την πρωτόδικη ποινή φυλάκισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος για πέντε κατηγορίες και αθώος μόνο για την παραβίαση της δικαστικής απόφασης.

Η συνολική του ποινή ήταν τέσσερα έτη και ήταν άμεσα εκτελεστή, χωρίς η υποβολή έφεσης να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

«Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου είναι απολύτως ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της δευτεροβάθμιας δίκης. Το εφετείο δέχθηκε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και του επέβαλε μία συνολική ποινή φυλάκισης ειδκοσιτεσσάρων μηνών την οποία ανέστειλε», δήλωσε ο Γιώργος Φραντζεσκάκης συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου.



Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, η Μερώπη Βαγιωνάκη, τόνισε ότι «ελπίζουμε ο κύριος αυτός να έχει μεταμελήσει και να έχει από τώρα και στο εξής καλή συμπεριφορά. Πράγματι ζήτησε δημόσια συγγνώμη και από το αποτέλεσμα είμαστε ευχαριστημένοι».



Ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Αλί Μουσταφάογλου, ανέφερε από την πλευρά του ότι «αυτή την ημέρα η εκπαιδευτική κοινότητα και ο σύλλογος στηρίζουν και συμπαραστέκονται στη συνάδελφο. Καταδικάζουμε τη βία και θεωρούμε ότι οι σχέσεις γονέων και εκπαιδευτικών πρέπει να είναι σχέσεις συνεργασίας».



πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου