Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Φρένο στην πώληση αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα στην Αττική – Ωράριο στα περίπτερα

Νέα μέτρα για τον περιορισμό συνωστισμού στις πλατείες θα ανακοινώσει στις 18:00 ο Νίκος Χαρδαλιάς

Νέα μέτρα για τον περιορισμό του συνωστισμού στις πλατείες της Αττικής αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη θέσπιση ωραρίου για τα περίπτερα στην Αττική, δηλαδή να κλείνουν από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις πέντε το πρωί.

Στόχος είναι στην ουσία να μπει φρένο στην πώληση αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα ώστε να περιοριστούν φαινόμενα συγκέντρωσης ιδίως νέων σε πλατείες από την ώρα που κλείνουν τα μπαρ.

Τις τελικές εισηγήσεις θα κάνει η Επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει στη μια το μεσημέρι. 

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός έθεσε στους πολίτες το δίλημμα αυτοπροστασία ή καραντίνα, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν θα πάει σε οριζόντιο lick down στην Αττική για οικονομικούς κυρίως λόγους και διαβεβαιώνοντας ότι το ΕΣΥ αντέχει.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, η πλειοψηφία των πολιτών διαφωνεί με ένα νέο lockdown.

Στις 6 το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Στις 6 το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς θα προβεί σε ανακοινώσεις. Στην ενημέρωση μαζί του θα είναι ο επίκουρος Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Βίκυ Σαμαρά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου