Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Η γιάφκα στο Κουκάκι, οι πιθανές διασυνδέσεις με την ΟΛΑ και η απαγωγή Μυλωνά

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής ο 42χρονος – Εξετάζεται η σχέση του με τον Βασίλη Παλαιοκώστα

Τη συμμετοχή των τριών συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη γιάφκα στο Κουκάκι και σε διαμέρισμα στα Πετράλωνα, σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ειδικότερα σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς τα τελευταία 7 χρόνια στην Αττική, εξετάζουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Oι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, από την πρώτη στιγμή, στρέφονται στην οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να «δένουν» τους δύο άνδρες και τη γυναίκα που συνελήφθησαν.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιώργος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός αναλυτής, σημείωσε πως εξετάζεται η σχέση των συλληφθέντων με την οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. «Δεν γνωρίζουμε αν αυτή είναι η ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε μια πολύ μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και τα εργαστήρια μπορούν να διαπιστώσουν αν αυτή η ποσότητα συσχετίζεται ως προς τη σύνθεσή της με τις ήδη χρησιμοποιηθείσες».

Ο κ. Ραυτογιάννης σημείωσε ότι τα ευρήματα από τη γιάφκα στο Κουκάκι εξετάζονται λεπτομερώς, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάτι που να συνδέει τους συλληφθέντες με την Ο.Λ.Α. και προηγούμενες επιθέσεις.


Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρουν ακόμη πως οι Αρχές εξετάζουν τη σχέση μεταξύ του 42χρονου που συνελήφθη μετά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο Κουκάκι και του Βασίλη Παλαιοκώστα, αφού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρώτος είχε γνωρίσει τον Παλαιοκώστα στις φυλακές, ενώ συμμετείχε μαζί του στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, αναφέρθηκε στην καλή δουλειά που κάνει η ΕΛ.ΑΣ.

«Γίνεται μια καλή έρευνα από την αντιτρομοκρατική. Ευελπιστούν να βρουν και άλλα στοιχεία».

Αναφερόμενος στην απόφαση της δικαιοσύνης για τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους συλληφθέντες, ο κ. Μαυροειδάκος τόνισε η έρευνα που γίνεται θα οδηγήσει τελικά στη σύνδεση των τριών με την τρομοκρατία.

«Θέλει προσοχή και πρέπει η δικογραφία να "δέσει". Γίνεται σωστή έρευνα και είναι σε καλό δρόμο».

Όσον αφορά τη σύλληψη των τριών τη δεδομένη χρονική στιγμή, ειπώθηκε ότι η αντιτρομοκρατική είχε στοιχεία τα οποία ενδεχομένως αφορούσαν επικείμενη επίθεση γι’ αυτό και προχώρησε σε σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο 42χρονος συλληφθείς τον τελευταίο καιρό είχε έντονη κινητικότητα και πολλές επαφές κάτι που κίνησε το ενδιαφέρον των Αρχών και την υποψία ότι μπορεί να προετοιμάζει κάτι.



πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου