Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Σκληρή απάντηση Αθήνας σε Τσαβούσογλου: Να αποσύρει η Τουρκία το Oruc Reis για να γίνει διάλογος

Διπλωματικές πηγές: Ο Τσαβούσογλου βαφτίζει συνομιλίες μια τεχνική πρόταση του ΝΑΤΟ

Στις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως η Ελλάδα είχε συμφωνήσει σε διάλογο μέσω ΝΑΤΟ και έκανε πίσω, απαντά η Αθήνα, θέτοντας τα όρια και όρους για την έναρξη ουσιαστικών συνομιλιών.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ειδικότερα: O Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, στην αγωνία του να μετακινήσει το επίκεντρο της  συζήτησης από την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας, βάφτισε ως «συνομιλίες» μια πρόταση του ΝΑΤΟ σε τεχνικό επίπεδο για τη μείωση της έντασης που προκαλεί η ίδια η Τουρκία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ευχής έργο θα ήταν να επεδείκνυε τον ίδιο ενθουσιασμό και για το πολιτικό διακύβευμα που είναι η ανάγκη τερματισμού των τουρκικών προκλητικών ενεργειών και η απόσυρση του Oruc Reis και των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία με όρους αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο ( και όχι την απόπειρα επιβολής τετελεσμένων). Είναι κρίμα που η Τουρκία αρνείται πεισματικά να το κατανοήσει.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου