Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ισόβια για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή – Η απόφαση του δικαστηρίου

Ο 32χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή στη Βούλα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Καταδικάστηκε ομόφωνα και ο αδερφός του, αλλά για απλή συνέργεια. Ζητήθηκε να διερευνηθεί αν μάρτυρας έχει ψευδορκίσει.

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στο 32χρονο κατηγορούμενο ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα για την ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά μόνας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή.

Ο Γιάννης Μακρής δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στη Βούλα τον Οκτώβριο του 2018.

Επιπλέον, στον 32χρoνο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το Δικαστήριο καταδίκασε επίσης ομόφωνα τον 36χρoνο αδελφό του σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Δικαστές και ένορκοι δεν αναγνώρισαν στους δύο κατηγορούμενους ελαφρυντικά ενώ επίσης έκριναν ότι η έφεση τους δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία για να διερευνηθεί εάν εάν μάρτυρας στη δίκη έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας.

Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου