Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Καρχαρίας κατασπάραξε σέρφερ μπροστά στα μάτια των λουόμενων

Η πρώτη επίθεση στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας μετά από 60 χρόνια

Τρομακτική επίθεση καρχαρία στην Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας σε σέρφερ καταγράφηκε σε αρκετά ερασιτεχνικά βίντεο, οι εικόνες των οποίων κάνουν το γύρω του διαδικτύου.

Ο Νικ Σλέιτερ, 46 ετών, βρισκόταν στην παραλία Greenmount της Coolangatta, ένα πολύ γνωστό σημείο για σέρφινγκ, όταν ένας καρχαρίας τον δάγκωσε στο πόδι και τον τράβηξε μέσα στη θάλασσα όπου και τον κατασπάραξε.

Οι κοντινοί σέρφερ που είδαν την επίθεση έσπευσαν προς το σημείο για να προσπαθήσουν να τον σώσουν και τον βρήκαν να επιπλέει σε ρηχά νερά δίπλα στη σανίδα του.



Άλλοι σέρφερς και λουόμενοι τον έβγαλαν στην ακτή αλλά μέσα σε λίγα λεπτά ο άνδρας πέθανε. Οι αρχές έκλεισαν ένα τμήμα των παραλιών σε έκταση 18 χιλιομέτρων την Τετάρτη για να πραγματοποιήσουν έρευνες με ελικόπτερο και τζέτ σκι για τον καρχαρία. Όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ ότι ήταν ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας τριών μέτρων και η επίθεση ήταν η πρώτη στην περιοχή μετά από 60 χρόνια.



«Μόλις μάθουμε ότι ο καρχαρίας δεν βρίσκεται κοντά ή τον έχουμε εντοπίσει, τότε η παραλία θα ανοίξει ξανά», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Τομ Τέιτ. Ένας μάρτυρας είπε στην εφημερίδα Courier Mail ότι ο Slater είχε δαγκωθεί στο πάνω μέρος του ποδιού.

Η Χρυσή Ακτή είναι ένας από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς της Αυστραλίας, δημοφιλής για τις μεγάλες παραλίες με λευκή άμμο και το σέρφινγκ.Οι παραλίες της έχουν προστατευτεί από δίχτυα ειδικά για καρχαρίες και από τη δεκαετία του 1960 και οι επιθέσεις καρχαριών ήταν σπάνιες.



πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου