Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020

Λάρισα: Θετικά νέα για τα παιδιά που χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο και έπεσαν από γέφυρα

Τι λέει ο καθηγητής Xειρουργικής του Πανεπιστημίου Λάρισας Δημήτρης Ζαχαρούλης

Καλά είναι τα νέα για την πορεία της υγείας του 15χρονου και της 16χρονης που ενεπλάκησαν το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου σε τροχαίο στη Λάρισα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ανήλικοι έπεσαν από τη γέφυρα του Αλκαζάρ (από τα 20 μέτρα), όταν δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, το ένα εξ αυτών καρφώθηκε στη γέφυρα και παρέσυρε τα παιδιά.

Ο καθηγητής Xειρουργικής του Πανεπιστημίου Λάρισας Δημήτρης Ζαχαρούλης έβαλε χθες μια δημοσίευση στο Facebook στην οποία ανέφερε ότι η υγεία του αγοριού είναι άκρως ικανοποιητική, ενώ το κορίτσι βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Ένα άκρως συνταρακτικό ατύχημα συνέβη στην Λάρισα όπου δύο 16χρονα παιδιά παρασύρθηκαν από ένα Ι.Χ και εκτινάχθηκαν από την γέφυρα Αλκαζάρ. Τα άτυχα παιδιά βρέθηκαν στο σημείο της γέφυρας όπου το ένα εκ των δύο αυτοκινήτων του τροχαίου τα παρέσυρε με τεράστια δύναμη ενώ διέσχιζαν το δρόμο, με αποτέλεσμα να καταλήξουν κάτω από τη γέφυρα του Πηνειού σε ύψος 20 μέτρων.

Τα παιδιά νοσηλεύτηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Ο ένας μάλιστα εκ τον δύο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση όπου και χειρουργήθηκε άμεσα από το πρωί της Κυριακής.

Χαρμόσυνη πνοή ελπίδας έδωσε η ομάδα του καθηγητή και γενικού χειρουργού Δημήτρη Ζαχαρούλη η οποία εφάρμοσε ελάχιστες παρεμβατικές τεχνικές επιφέροντας ως αίσια εξέλιξη την αποφυγή μεγάλων ακρωτηριαστικών χειρουργείων.

Η κατάσταση του ασθενούς είναι απολύτως ικανοποιητική. Η κοπέλα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και παρακολουθείται ανελλιπώς από τους ιατρούς του ΠΓΝΛ».

(εξωτερική φωτογραφία onlarissa.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου