Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Live News – Σκέψεις για καθολική χρήση μάσκας σε δήμους της Αττικής

Έκτακτα μέτρα αναμένονται, σύμφωνα με το Live News, σε περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

Στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο MEGA παρουσιάστηκαν τα νέα μέτρα για την πρωτεύουσα που εξετάζει η κυβέρνηση.
Νέα μέτρα στις περιοχές, όπου τα κρούσματα κορονοϊού είναι καθημερινά σε υψηλά επίπεδα, θα ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη (15.09.2020), όπως γνωστοποίησε ο Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της εκπομπής Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία καθώς και να συντάξουν μία λίστα μέτρων. Είναι δεδομένο, ότι θα επιβληθούν νέα, αυστηρότερα μέτρα και στην Αττική, όπου καθημερινά εντοπίζονται περισσότερα από τα μισά κρούσματα που καταγράφονται ημερησίως στη χώρα μας. Ειδικότερα, τα κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά, στα Βόρεια Προάστια και σε κάποια άλλα σημεία της πρωτεύουσας, με τα Νότια Προάστια να έχουν… γλιτώσει μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το “Live News”, το σενάριο που εξετάζεται είναι η καθολική χρήση μάσκας – δηλαδή σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους- σε συγκεκριμένους δήμους της Αττικής. Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι πώς θα μετακινείται ο κόσμος με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος συνωστισμός.

“Υπάρχει μια γενικότερη έκρηξη κρουσμάτων και σε γειτονικές χώρες και αυτό δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς και το γεγονός ότι ανοίγουμε τα σχολεία και θα έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα και θα έχουμε όπως φαίνεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες περιοχές, για παράδειγμα στην Αττική και στην Πέλλα μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση και ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών να συντάξουν μια λίστα μέτρων τα οποία θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή σε γενικό επίπεδο αν χρειαστεί. Θα έχουμε τον κατάλογο σήμερα ή αύριο και τα μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο”, είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.



Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου