Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Ό,τι κι αν κάνουν, δεν θα μας σταματήσουν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Στο παιχνίδι των προκλήσεων και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Νέα πυρά κατά της Γαλλίας και της Ελλάδας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ό,τι κι αν κάνουν, δεν θα μας σταματήσουν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο… Η εποχή εκείνων που αποίκησαν κάθε μέρος και έσφαζαν κάθε έθνος τελείωσε».

«Τα πολιτικά και διπλωματικά λόγια δεν αρκούν για να συγκαλύψουν τις διώξεις που εφάρμοσαν κράτη που θεωρούν τον εαυτό τους μεγάλο και ανίκητο» πρόσθεσε, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

«Προσπάθειες εκμετάλλευσης πόρων της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ κάθε χώρα γύρω από την Ανατολική Μεσόγειο, έχει δικαίωμα σε αυτούς τους πόρους, δεν είναι τίποτα λιγότερο από σύγχρονο αποικισμό» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο βασίζονται στην αναζήτηση δικαιωμάτων και δικαιοσύνης» ισχυρίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: η Ελλάδα προσπαθεί να προκαλέσει την Τουρκία υιοθετώντας εχθρική στάση

Η Τουρκία είναι ανοικτή στον διάλογο με την Ελλάδα προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους αναφορικά με τα δικαιώματα στη Μεσόγειο και τους πόρους, εφόσον είναι ανοικτή και η Αθήνα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Τσαβούσογλου επεσήμανε εξάλλου ότι η Ελλάδα προσπαθεί να προκαλέσει την Τουρκία υιοθετώντας εχθρική στάση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου