Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Οχτάχρονος έπαιζε και χτυπήθηκε από ρεύμα γυμνών καλωδίων στο Πήλιο

Στο εδώλιο πρώην αντιδήμαρχος

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου θα καθίσει πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Πηλίου.

Ο αντιδήμαρχος είχε την ευθύνη του ηλεκτροφωτισμού και από αμέλεια ή έλλειψη συντήρησης από τον δήμο, ένα 8χρονο παιδί από τη Ρουμανία, που έκανε διακοπές στη Μηλίνα στις 16 Αυγούστου 2019, ενώ έπαιζε στην παραλία, χτυπήθηκε από το ρεύμα γυμνών καλωδίων στύλου του δημοτικού φωτισμού.

Η προκαταρκτική εξέταση που είχε ανατεθεί στα μέσα Οκτωβρίου 2019 ολοκληρώθηκε και η Εισαγγελία άσκησε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, που είχε νομική υποχρέωση για αποφυγή του ατυχήματος, με βάση το άρθρο 314 παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το magnesianews.gr, είχε θορυβήσει την κοινή γνώμη. Ήταν βράδυ Παρασκευής όταν το αγόρι, που έκανε διακοπές με τους γονείς του στην περιοχή, ενώ έπαιζε στη γέφυρα που υπάρχει στην παραλία του χωριού, χτυπήθηκε από ρεύμα από γυμνά καλώδια.

Στο σημείο είχε επικρατήσει πανικός, ευτυχώς όμως το παιδί συνήλθε γρήγορα και λίγο αργότερα ασθενοφόρο το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής.

Το περιστατικό έγινε λίγο καιρό μετά από άλλο ατύχημα στην παραλία της Μηλίνας, όπου παραθεριστής έπεσε σε τρύπα ξύλινης διάβασης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου