Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Οργή για βίντεο με αστυνομικό που πατά με το ποδήλατό του το κεφάλι διαδηλωτή

Σοκάρουν οι εικόνες που καταγράφηκαν στο Σιάτλ των ΗΠΑ

Η σοκαριστική στιγμή που ένας αστυνομικός πατά με το ποδήλατό του το κεφάλι ενός διαδηλωτή που έχει ξαπλώσει στον δρόμο στο Σιάτλ, στη διάρκεια διαδηλώσεων για τη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ από αστυνομικούς, καταγράφεται σε βίντεο που δημοσιεύουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Η αστυνομία του Σιάτλ εξέδωσε ανακοίνωση για το βίντεο που προκάλεσε οργή, τονίζοντας πως θα διεξαχθεί έρευνα για τις εικόνες που καταγράφηκαν.

Σύμφωνα με τη NY Post, δεν είναι ξεκάθαρο αν ο διαδηλωτής τραυματίστηκε ή του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Ένα βίντεο πάντως στα social media δείχνει αστυνομικούς να τον συλλαμβάνουν.



Η αστυνομία δήλωσε πως «αρκετοί αστυνομικοί» τραυματίστηκαν – συμπεριλαμβανομένου ενός με ποδήλατο που καταγράφηκε να τον χτυπούν με ρόπαλο του μπέιζμπολ στο κεφάλι- στη διάρκεια μιας νύχτας έντασης που οδήγησε σε 13 συλλήψεις. Η αστυνομία υποστηρίζει πως δέχτηκε επιθέσεις με μπουκάλια και πέτρες και πως απάντησε με δακρυγόνα.



Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν αφού σώμα ενόρκων αποφάσισε να μην απαγγείλει κατηγορίες για ανθρωποκτονία εναντίον των τριών λευκών αστυνομικών οι οποίοι πυροβόλησαν 32 φορές όταν εισέβαλαν στο διαμέρισμα της 26χρονης νοσηλεύτριας Μπριόνα Τέιλορ.

Εναντίον ενός από τους αστυνομικούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο των γειτόνων της Τέιλορ, επειδή οι σφαίρες που έριξε πέρασαν στο διπλανό διαμέρισμα.

Η Τέιλορ δέχθηκε έξι σφαίρες αφού ξύπνησε μαζί με τον σύντροφό της όταν άκουσε τους αστυνομικούς να εισβάλουν στο διαμέρισμά τους. Ο σύντροφός της εξήγησε ότι άνοιξε πυρ με το όπλο που κατείχε νόμιμα διότι οι αστυνομικοί δεν προειδοποίησαν για την έρευνα και εκείνος νόμιζε ότι επρόκειτο για διάρρηξη.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι προειδοποίησαν προτού εισβάλουν.

Οι ενέργειες των αστυνομικών θεωρήθηκαν δικαιολογημένες βάσει της νομοθεσίας του Κεντάκι, διότι απάντησαν στα πυρά που δέχθηκαν.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου