Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Παγώνη: Είναι έγκλημα να στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο χωρίς μάσκα

«Οι προσωπικές απόψεις αν και σεβαστές δεν έχουν καμία σχέση με την επιστημονική άποψη»

Για τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς μάσκα μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (14/9) η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη χαρακτηρίζοντας αυτή την κίνησή τους «έγκλημα».

«Τα μόρια του οξυγόνου και του διοξειδίου από τις οπές της μάσκας περνάνε, γιατί έχουν πολύ μικρή διάμετρο. Επομένως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να φοβούνται οι γονείς για τις μάσκες. Το μόνο που πρέπει να φοβούνται είναι το παιδί να μη βγάζει τη μάσκα. Να βγάζει τη μάσκα μέσα στο σχολείο και εκεί θα πρέπει να υπάρχει ο δάσκαλος για να τα επιτηρεί» επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η μάσκα είναι η ασφάλεια των παιδιών των οικογενειών τους και των γύρω τους. Οποιοσδήποτε γονέας αναλαμβάνει την ευθύνη να στείλει το παιδί του χωρίς μάσκα είναι έγκλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εστιάζοντας στους αρνητές μάσκας, είπε πως οι προσωπικές απόψεις αν και σεβαστές δεν έχουν καμία σχέση με την επιστημονική άποψη. Πρόσθεσε ότι οι μελέτες, με την τελευταία να δημοσιεύεται πριν από τρεις μόλις ημέρες καθώς και το αμερικανικό CBC, απορρίπτουν τους ισχυρισμούς πως με τη χρήση μάσκας δεν γίνεται η ανταλλαγή των αερίων.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου