Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Σήμερα η δίκη του γονιού που χτύπησε δάσκαλο σε σχολείο της Κρήτης

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση ξυλοδαρμού καθηγητή από γονιό μαθητή, τη Δευτέρα, στο 2ο γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Κρήτη.

Ο γονέας πέρασε χθες το πρωί το κατώφλι του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο καθηγητής από την πλευρά του ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων τόνισε ότι ουδέποτε τράβηξε με βιαιότητα τον μαθητή, όπως φαίνεται να ισχυρίζεται ο γονιός.

Το περιστατικό συνέβη στον αγιασμό και το απόγευμα της Δευτέρας ο καθηγητής επισκέφθηκε το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και κατέθεσε μήνυση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τη στιγμή που ο μαθητής έπαιρνε τη μάσκα από τον καθηγητή του, ο πατέρας του παιδιού μπήκε χωρίς άδεια στην αυλή και επιτέθηκε καταρχήν, φραστικά στον καθηγητή και εν συνεχεία τον χτύπησε με το κεφάλι του.

Ο καθηγητής τραυματίστηκε στο πρόσωπο ενώ χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων όπου του έγιναν δύο ράμματα.

Ο γονέας μίλησε στο Mega για την πράξη του, εξηγώντας πώς έγινε το περιστατικό.

«Πάει να μπει ο γιος μου μέσα εκεί που ήταν τα άλλα παιδάκια με τις μάσκες και τον αρπάζει ο καθηγητής και του λέει πάρε μάσκα. Και του λέει το παιδί μου εγώ δε θέλω μάσκα, δε φοράω μάσκα.

Και το πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλλει να βάλει μάσκα, τρόμαξε το παιδί μου και φοβήθηκε. Μου λέει δε θέλω να ξαναπάω σχολείο. Φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμένο και του έπαιξα μια κουτουλιά», είπε ο πατέρας.

(φωτογραφία αρχείου)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου