Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Σήμερα η επικίνδυνη ημέρα του καλοκαιριού για πυρκαγιές – Έκτακτο μήνυμα του 112

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος σε 9 περιφέρειες

Ως την πιο επικίνδυνη ημέρα του καλοκαιριού για εκδήλωση πυρκαγιάς χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα, Παρασκευή 4/9 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, αύριο, 4 Σεπτεμβρίου, μεγάλο μέρος της χώρας μας θα βρίσκεται σε συνθήκες ευνοϊκές για εκδήλωση πυρκαγιάς. Αύριο είναι η πιο δύσκολη ημέρα του φετινού καλοκαιριού, με δείκτη επικινδυνότητας 4 σε 17 Νομούς της επικράτειας. Για το λόγο αυτό, απευθύνω έκκληση προς όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουμε κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή οπουδήποτε αλλού που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς από αμέλεια» αναφέρει σε δήλωσή του.

Για να καταλήξει: «Όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής για να αντιμετωπίσουμε άμεσα την όποια επικίνδυνη κατάσταση εκδηλωθεί. Συστηματικές περιπολίες από επίγεια και εναέρια μέσα θα γίνονται σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου σε όλες τις περιοχές που κινδυνεύουν. Αλλά, επαναλαμβάνω, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και αυξημένη εγρήγορση από όλους μας. Κάνω έκκληση για επιφυλακή όλων μας».

Έκτακτο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αττικής

Έκτακτο μήνυμα έστειλε χθες το απόγευμα το 112 στους κατοίκους της Αττικής.

Ολόκληρη η επείγουσα ειδοποίηση:

Επείγουσα ειδοποίηση

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-09-2020.

Αποφύγετε ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Αττική. Ακολουθείτε τις οδηγίες προστασίας.


Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Παρασκευή 4/9 σε 9 περιφέρειες
Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για εννέα περιφέρειες της χώρας σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σε κατηγορία κινδύνου 4 είναι οι εξής περιφέρειες, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου