Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Στη Λέσβο μεταφέρθηκαν 70 γυναίκες αστυνομικοί από τη ΓΑΔΑ

Στόχος να πειστούν γυναίκες και παιδιά να εγκατασταθούν στο Καρά Τεπέ

Με στόχο να ενισχύσουν τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαχείριση του προβλήματος με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που παραμένουν στους δρόμους της Λέσβου, 70 γυναίκες γυναίκες αστυνομικοί, από μάχιμες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ μετέβησαν σήμερα (16/09) το πρωί στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόφαση ελήφθη από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. και αποστολή τους είναι κυρίως η προσέγγιση των γυναικών και παιδιών, προκειμένου να τους πείσουν να εγκατασταθούν στο νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Ταυτοχρόνως, θα είναι αυτές που θα κάνουν τυχόν ελέγχους σε γυναίκες και μικρά παιδιά πρόσφυγες/μετανάστες και θα έχουν την επαφή μαζί τους.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, η κίνηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι δεν θα μετακινηθούν αλλοδαποί από το νησί, ενώ πρέπει να εξασφαλιστεί άμεσα σε όλους, αλλά πρωτίστως στις ευάλωτες ομάδες, στέγαση, διατροφή και υγειονομική περίθαλψη.

Όπως επισημαίνεται, η συμμετοχή των γυναικών αστυνομικών στις διαδικασίες έχει κυρίως κοινωνικό, αλλά και επιχειρησιακό χαρακτήρα.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου