Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Τέσσερις μετανάστες νεκροί ανοιχτά του Λιβάνου – Προσπαθούσαν να φτάσουν στην Κύπρο

Ανάμεσα στους ανθρώπους που χάθηκαν κι ένα παιδί

Τα πτώματα τεσσάρων μεταναστών, που προσπάθησαν να φτάσουν στην Κύπρο πριν ψαθούν στη θάλασσα χωρίς νερό και τροφή, έχει εντοπίσει από την Παρασκευή η πολιτική προστασία του Λιβάνου, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Την προηγούμενη Δεύτερα η δύναμη του ΟΗΕ για τον Λίβανο (Finul) είχε εντοπίσει ένα πλοιάριο στα διεθνή ύδατα, στα ανοικτά των ακτών του Λιβάνου, με 36 επιζώντες και έναν νεκρό, τους οποίους συνόδευσε μέχρι ένα λιβανέζικο λιμάνι.

Μεταξύ των επιζώντων ήταν 25 Σύροι, οκτώ Λιβανέζοι και τρεις μετανάστες άλλων εθνικοτήτων, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστός ο συγκεκριμένος αριθμός των μεταναστών που επέβαιναν στο πλοιάριο αυτό, το οποίο αναχώρησε στις 7 Σεπτεμβρίου από τον βόρειο Λίβανο, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ. .

«Μέχρι στιγμής έχουμε εντοπίσει τέσσερα πτώματα (δύο Λιβανέζων, ανάμεσά τους και ενός παιδιού, ενός Ινδού και ενός Σύρου)», επεσήμανε ο Σαμίρ Γιάζμπεκ επικεφαλής της μονάδας θαλάσσιων διασώσεων της πολιτικής προστασίας.

«Οι έρευνες θα συνεχιστούν», πρόσθεσε. Τα τέσσερα πτώματα έχουν εντοπιστεί από την Παρασκευή στα ανοικτά διάφορων παράκτιων περιοχών του βόρειου και του νότιου Λιβάνου.

Το Σάββατο ο στρατός της χώρας ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα εντείνει τις περιπολίες του εντός κι εκτός των χωρικών υδάτων της χώρας καθώς και κατά μήκος των ακτών.

Μετά τον εντοπισμό του πλοιαρίου συγγενείς των αγνοούμενων προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν με τον διακινητή των μεταναστών, έναν κάτοικο Τρίπολης ο οποίος έχει εξαφανιστεί.

Εξάλλου στρατιωτική πηγή είχε επισημάνει στο AFP ότι συνελήφθη ένας άνθρωπος ο οποίος δρούσε ως μεσολαβητής μεταξύ των μεταναστών και «του ιδιοκτήτη του πλοιαρίου».

(φωτογραφία αρχείου)

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου