Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Βατόπουλος: Πότε θα σημάνει συναγερμός για νέα καραντίνα

«Το αποτέλεσμα των τωρινών μέτρων θα φανεί μετά από 10 ημέρες» τόνισε το μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας

Ελπίζουμε ότι τα νέα μέτρα θα είναι αρκετά για να περιοριστεί ο ιός και να αποφύγουμε νέο lockdown δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος στο Open TV, λέγοντας ότι το αποτέλεσμα των τωρινών μέτρων θα φανεί μετά από 10 ημέρες.

«Νομίζω ότι είναι περισσότερα από ότι καταλαβαίνει ο μέσος άνθρωπος. Νομίζω ότι τα μέτρα είναι αρκετά έντονα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Το θέμα είναι η εφαρμογή τους, να πειθαρχήσει ο κόσμος» είπε. Ερωτηθείς τι θα ήταν αυτό που θα σήμανε συναγερμό για νέα καραντίνα, απάντησε:

«Η ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, δηλαδή ένας διπλασιασμός τους σε 4-5 μέρες ή η μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις διασωληνώσεις». «Η πρόληψη είναι σημαντική. Επενδύοντας σε αυτή ελπίζω ότι δεν θα έχουμε πολλούς ασθενείς και διασωληνωμένους», είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου