Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Υπόθεση Folli Follie: Απολογείται η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης έχουν μπει οι καταγγελίες σχετικά με πλασματικούς οικονομικούς ισολογισμούς της εταιρείας

Με πολυσέλιδα απολογητικά υπομνήματα αναμένεται να επιχειρήσουν τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου να αντικρούσουν, ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας, τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για την υπόθεση της Folli Follie.

Ο ιδρυτής της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγος  του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης περνούν σήμερα το κατώφλι της 35ης ανακρίτριας, μετά την ολιγοήμερη προθεσμία που έλαβαν, και δίνουν εξηγήσεις για σειρά κακουργηματικών πράξεων που τους φέρνουν αντιμέτωπους ακόμη και με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης.

Συγκεκριμένα , οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος καλούνται ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενοι για  απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος. Η Καίτη Κουτσολιούτσου απολογείται για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης έχουν μπει οι καταγγελίες σχετικά με πλασματικούς οικονομικούς ισολογισμούς της Folli Follie , την εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού και τις πλαστογραφίες τραπεζικών εγγράφων που, σύμφωνα με την κατηγορία, οδήγησαν την εταιρεία και τους επενδυτές της σε οικονομική καταστροφή.

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται 27 ακόμη πρόσωπα. Όσοι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώ , σύμφωνα με πληροφορίες , αφέθηκαν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

Με τις απολογίες της οικογένειας αναμένεται να κλείσει ο κύκλος των απολογιών και η ανακρίτρια , εκτός απροόπτου, θα περαιώσει την ανάκριση, στέλνοντας τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών θα αποφασίσει, μέσα στο επόμενο έτος πλέον, για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των κατηγορουμένων.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου