Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Υπόθεση Folli Follie: Νέα προθεσμία για την οικογένεια Κουτσολιούτσου

Θα περάσουν το κατώφλι της 35ης ανακρίτριας την ερχόμενη Τετάρτη

Νέα, ολιγοήμερη, προθεσμία έλαβε η οικογένεια Κουτσολιούτσου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για την υπόθεση της Folli Follie.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδρυτής της Folli Follie, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης θα περάσουν το κατώφλι της 35ης ανακρίτριας την ερχόμενη Τετάρτη καθώς ζήτησαν και έλαβαν νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν για σειρά κακουργηματικών πράξεων που τους φέρνουν αντιμέτωπους ακόμη και με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης.

Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος καλούνται ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενοι για  απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος. Η Καίτη Κουτσολιούτσου απολογείται για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Είκοσι επτά ακόμη πρόσωπα έχουν κληθεί σε απολογία κατηγορούμενα για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι στο στόχαστρο της δικαιοσύνης έχουν μπει οι καταγγελίες σχετικά με πλασματικούς οικονομικούς ισολογισμούς της Folli Follie, την εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού και τις πλαστογραφίες τραπεζικών εγγράφων που, σύμφωνα με την κατηγορία, οδήγησαν την εταιρεία και τους επενδυτές της σε οικονομική καταστροφή.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου