Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Άλκηστις Παυλίδου: Έφυγε από τη ζωή η γνωστή Κύπρια ηθοποιός

Τα τελευταία χρόνια έδινε «μάχη» με τον καρκίνο

«Έφυγε» το βράδυ της Κυριακής ανήμερα των γενεθλίων της και σε ηλικία 74 ετών, η Άλκηστις Παυλίδου.

Η Κύπρια ηθοποιός τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο και η είδηση του θανάτου της σκόρπισε τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.
Η Άλκηστις Παυλίδου ήταν αδελφή του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού Νίκου Χαραλάμπους και μητέρα των επίσης ηθοποιών Χριστίνας και Κύνθιας Παυλίδου.

Η κόρη της, Κύνθια με ένα συγκινητικό post και μία κοινή τους φωτογραφία, στο Facebook αποχαιρέτισε τη μητέρα της

«Έτσι θα σε θυμάμαι πάντα.... Μ αυτό το χαμόγελο... Χαρούμενη, αισιόδοξη, δοτική, αγαπησιαρα, ψυχαρα.... Ότι κ να γράψω είναι λίγο για σένα ΜΑΝΟΥΛΑ μου... Ψυχή μου εσύ.... Σ ευχαριστώ.... Για όλα.....», έγραψε.

Ποια ήταν η Άλκηστις Παυλίδου

Γεννήθηκε στη Λευκωσία και από πολύ νωρίς και συγκεκριμένα από την ηλικία των έντεκα χρόνων λάμβανε μέρος σε παιδικά προγράμματα του ΡΙΚ στο ραδιόφωνο και μετά στη τηλεόραση.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τελειώνοντας τις θεατρικές τις σπουδές το 1976 επέστρεψε στην Κύπρο, ξεκινώντας στο ΡΙΚ από τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Στο ΘΟΚ μπήκε το 1977 όπου συνεργάστηκε σαν τακτική ηθοποιός μέχρι το 2002. Εκεί, της δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σημαντικούς ρόλους σε παραστάσεις στη Κύπρο και το εξωτερικό όπως: «Ικέτιδες», «Τρωάδες», «Οθέλλος» και άλλα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το αφιέρωμα της εκπομπής «Έλα να δεις» του Omega TV, στην ηθοποιό:



πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου