Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Ασκητής: Να αποφεύγονται οι ευκαιριακές σeξουαλικές επαφές την εποχή του κορονοϊού

«Στην καραντίνα η μονογαμία κέρδισε σημαντικό έδαφος»

Για τη σeξουαλική ζωή των πολιτών στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα(26/10) ο ψυχίατρος - νευρολόγος Θάνος Ασκητής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σeξουαλικής Υγείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σeξουαλικής Υγείας.

«Η σeξουαλική ζωή περιορίζεται τόσο βιολογικά όσο και ψυχολογικά την περίοδο της πανδημίας διότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης αφού η σωματική επαφή και το στοματικό φιλί ενέχουν υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του ιού» είπε ο Θάνος Ασκητής στο Mega.

«Συνεπώς συνιστάται να αποφεύγονται οι ευκαιριακές, τυχαίες και απρόσμενες σeξουαλικές επαφές με ανθρώπους που δεν ξέρουμε» δήλωσε.

Εστιάζοντας στην περίοδο της καραντίνας ο κ. Ασκητής τόνισε ότι «η μονογαμία κέρδισε σημαντικό έδαφος και ήταν η μοναδική μορφή σχέσης που φάνηκε να αυξάνει σε σχέση με τη γενικότερη πτώση του σeξ».

Ως ευκαιρία για επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια χαρακτήρισε τον περιορισμό στο σπίτι λόγω της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ενώ εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο μέτρο κινείται μάλλον θετικά και ως προς τη σeξουαλικότητα.

Τέλος  αναφέρθηκε στις αλλαγές που υπάρχουν στη διαδικασία του φλερτ λόγω της μειωμένης φυσικής επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων και στάθηκε στις προτάσεις των ειδικών να αξιοποιούνται τα ψηφιακά μέσα και το Διαδίκτυο για τη διαδικασία του φλερτ και της αναζήτησης ερωτικού συντρόφου.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου