Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Έκαναν έξωση σε 90χρονη και τον εγγονό της γιατί χρώσταγαν 1.200 ευρώ

Μέχρι να πάνε σε δομή αστέγων έμειναν στο δρόμο γιατί δεν ήθελαν να αφήσουν το σκυλί τους

Οργή προκαλεί η έξωση σε μία 90χρονη γυναίκα και τον 25χρονο εγγονό της, επειδή χρώσταγαν στον ιδιοκτήτη του σπιτιού 1.200 ευρώ.

Η γυναίκα ζούσε στο σπίτι και μεγάλωνε από 4 ετών τον εγγονό της και τα μόνα έσοδα που είχαν ήταν η σύνταξη της, ύψους 300 ευρώ και τα μεροκάματα που έκανε ο νεαρός σύμφωνα με το Mega.

Λόγω του κορονοϊού ο 25χρονος έχασε τη δουλειά του και δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο.

«Ήρθαν απόγευμα στο σπίτι και μας είπαν ότι πρέπει να φύγουμε. Τους εξηγήσαμε την κατάσταση, αλλά εκείνοι επέμεναν να φύγουμε. Μέναμε 10 χρόνια σε αυτό το σπίτι» εξήγησε. Όπως είπε οικογένειά του είναι η γιαγιά. «Δεν έχω άλλους».

«Δεν βρήκαν να πάνε σε συγγενικά τους πρόσωπα»

Από την πλευρά της η διευθύντρια των «Γιατρών του Κόσμου», Ευγενία Θάνου, χαρακτήρισε συγκλονιστικό το γεγονός.


«Συγκλονιστικό για εμάς αυτό που είδαμε. Βρήκαμε στέγη και για το κατοικίδιο. Το Σάββατο έμειναν στο δρόμο, γιατί δεν ήθελαν να το αφήσουν. Δεν βρήκαν να πάνε σε συγγενικά τους πρόσωπα. Κοιμήθηκαν σε παγκάκι» ανέφερε, τονίζοντας πως έξωση χωρίς καμία ειδοποίηση εν μέσω COVID-19 γίνεται για πρώτη φορά.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» προτίθενται να πληρώσουν το νοίκι και τους λογαριασμούς της γιαγιάς και του 25χρονου για ένα χρόνο. Πρώτο μέλημα σύμφωνα με την κ. Θάνου είναι να βρεθεί σπίτι για την οικογένεια και στη συνέχεια να βρουν δουλειά για τον 25χρονο.

Μέχρι τότε, γιαγιά και εγγονός, θα μένουν στη δομή αστέγων.

Δείτε το βίντεο:

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου