Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Οι διαδηλωτές ζητούν το τέλος του φασισμού και την «οριστική καταδίκη των ναζί δολοφόνων»

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Το τέλος του φασισμού και και την «οριστική καταδίκη των ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής», ζητούν από τη δικαιοσύνη οι διαδηλωτές.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν συλλογικότητες, αριστερές οργανώσεις, σωματεία, ομοσπονδίες, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι συγκεντρωθέντες κρατώντας πανό όπως «Ήρθε η ώρα σας. Οι ναζί στη φυλακή» και φωνάζοντας συνθήματα καταδικάζουν απερίφραστα την φασιστική βία και τους οπαδούς της, ενώ κάνουν λόγο πως η τιμωρία της Χρυσής Αυγής εν όψει της σημερινής δίκης πρέπει να είναι παραδειγματική. Το μήνυμα που πρέπει να ακουστεί σήμερα από την Θεσσαλονίκη και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως επισημαίνουν, οι διαδηλωτές είναι να μην δοθεί καμία ανοχή στον φασισμό και αντίστοιχα η απόφαση του δικαστηρίου, να καταδικάσει αμετάκλητα με γνώμονα το δίκαιο και την αμεροληψία κάθε λογής έκφανσή του. Σημειώνεται ότι αμέσως μετά τη συγκέντρωση αναμένεται να ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες του thestival από το σημείο:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου