Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Γιώργος Λέντζας: «Με προσβάλει το Bachelor»

"Ξαφνικά βλέπουμε ένα εντελώς αναχρονιστικό format που παρουσιάζει 24 γυναίκες να σφάζονται για ένα τύπο με ότι συνεπάγεται αυτό", λέει ο Γιώργος Λέντζας.

Το Μεγάλο Παιχνίδι που παρουσιάζει τα βράδια της Δευτέρας και της Τρίτης από την ΕΡΤ1, τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης, τα realities, το Bachelor…

Απόλυτα ειλικρινής, ο Γιώργος Λέντζας εξηγεί στο 7 ΜΕΡΕΣ TV και τον Γιάννη Βίτσα, ότι ενδιαφέρεται να εξελίσσεται συνεχώς.

Το “μεγάλο παιχνίδι” διανύει ήδη στην τρίτη εβδομάδα προβολής του στον αέρα της ΕΡΤ1. Τι εντυπώσεις σου έχουν αφήσει οι πρώτες εκπομπές;

Για να είμαι ειλικρινής έχω παρακολουθήσει την αγγλική version του παιχνιδιού στο BBC. Υπάρχει άπειρος χώρος βελτίωσης γιατί βρίσκομαι για πρώτη φορά σε πλατό. Από τα σχόλια που λαμβάνω σε επίπεδο ροής και διαλόγων νομίζω ότι στέκεται καλά η εκπομπή. Οπότε είμαι αρκετά ικανοποιημένος.

Σε αγχώνει το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει βρει το κοινό του; Τα νούμερα τηλεθέασης τις δύο πρώτες εβδομάδες ήταν χαμηλά.

Εξαρχής ήξερα ότι ήταν ένα πρόγραμμα που μάλλον δε μπορεί να φέρει νούμερα τηλεθέασης πολύ υψηλά. Στην Αγγλία αυτή η εκπομπή κάνει 20αρια. Δεν έχουμε όμως το sport culture των Άγγλων. Προσωπικά επικεντρώθηκα στο το παρουσιάσω όσο καλύτερα μπορώ. Δε θεωρώ για να είμαι ειλικρινής ότι η ζώνη προβολής το ευνοεί.

Ζήτησες από τους επιτελείς του καναλιού να αλλάξετε ώρα και ημέρα προβολής;

Όταν είχα πρωτοπάει στην ΕΡΤ, όταν με προσέγγισαν μου είπαν ότι το πρόγραμμα θα παρουσιάζονταν σε ζώνη του Σαββατοκύριακου. Όταν είδαν το αποτέλεσμα επειδή τους άρεσε και το πίστεψαν θεώρησαν ότι ταιριάζει και σ’ αυτή την ώρα το πρόγραμμα. Για να σου πω την αλήθεια δεν παρεμβαίνω στις αποφάσεις των ιθυνόντων. Από δικής μου πλευράς το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να εξελίσσομαι συνεχώς. Χαίρομαι πολύ που δουλεύω με έμπειρους συνεργάτες. Μαθαίνω πολλά. Είμαστε μία όμορφη ομάδα.

Σε απογοήτευσαν παρόλα αυτά τα νούμερα τηλεθέασης τις δύο πρώτες εβδομάδες;

Όχι! Αν πω ότι δεν περίμενα τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης θα είμαι ανειλικρινής. Ξέρω ότι ένα αθλητικό πρόγραμμα στην ΕΡΤ, παίζει απέναντι από τα πιο βαριά χαρτιά όλων των καναλιών. Το αποτέλεσμα βγαίνει πολύ ποιοτικό με εκφράζει και κυρίως έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα κάτι που έπαιξε τεράστιο ρόλο στην απόφασή μου να το παρουσιάσω. Δεν πιστεύω ότι ένας παρουσιαστής έχει τη δυναμική να απογειώσει ένα πρόγραμμα που είναι format ή να το θάψει. Ειδικότερα τα realities και τα format έχουν τη δυναμική τους ανάλογα με το πώς απευθύνονται στην εποχή. Ο παρουσιαστής είναι ο συνδετικός κρίκος.

Παρά ταύτα ο Ανδρέας Μικρούτσικος είχε μπει τόσο στο Big Brother, όσο και στο Fame Story και τα απογείωσε εξαιτίας της δικής του προσωπικότητας και του τρόπου με τον οποίο μπορούσε να “διαχειριστεί” τους παίκτες. Υπήρχαν λοιπόν και οι παρουσιαστές που είχαν τη δυναμική να αλλάξουν το ρου του παιχνιδιού.

Μιλάμε για μία διαφορετική εποχή πρωτίστως κοινωνικά και έπειτα τηλεοπτικά. Μπορώ να σου πω ανήκοντας στη γενιά των τριαντάρηδων ότι αυτό το πράγμα είναι πολύ ξένο από εμένα και από τους συνομηλίκους μου. Το πολύ επιθετικό reality που πριν από είκοσι χρόνια άνθιζε στην τηλεόραση και ήταν αποδεκτό δε θεωρώ ότι έχει να πει κάτι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή

Πώς κρίνεις το Bachelor;

Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι το τηλεκοντρόλ είναι σαν την ψήφο. Ο καθένας μπορεί να αναδείξει ότι τον ενδιαφέρει ή αν θέλει να το αλλάξει. Με δυσκολεύει το Bachelor. Όποιος θέλει να το δει, ας το δει. Κοινωνικά βρισκόμαστε σε ένα σημείο που πάρα πολλές κοπέλες κάνουν άλματα διεκδικούν τα δικαιώματά τους, παλεύουν για την ισότητα και την ισονομία. Ξαφνικά βλέπουμε ένα εντελώς αναχρονιστικό format που παρουσιάζει 24 γυναίκες να σφάζονται για ένα τύπο με ότι συνεπάγεται αυτό. Εμένα με προσβάλει!

Είναι αλήθεια ότι σου είχαν κάνει πρόταση τα προηγούμενα χρόνια να πας στο πάνελ του πρωινού στον ΑΝΤ1;

Νομίζω ότι είχε διερευνηθεί μεταξύ σοβαρού και αστείου στο στυλ του “θα πήγαινες ποτέ σε πάνελ;”

Είσαι αρνητικός από ότι έχω αντιληφθεί…

Δεν είμαι αρνητικός. Είναι ένα κομμάτι τηλεόρασης που απλά δε νομίζω ότι έχω κάτι να προσφέρω. Δε με αφορά.

Μου έκανε εντύπωση και ελάχιστοι γνωρίζουν ότι δεν πληρωνόσουν στο world party.

Την πρώτη χρονιά ίσχυσε αυτό, όπως και για όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Είχαμε πληρώσει για να το κάνουμε ως παραγωγή. Το έκανα με χαρά γιατί ήταν ένα μεγάλο μου όνειρο τα ταξίδια.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου