Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Κορονοϊός: 1.690 κρούσματα σήμερα 30/10 – Πέντε νέοι θάνατοι και 128 διασωληνωμένοι

Η ενημέρωση για την πορεία του Covid-19 στην Ελλάδα

Ο κορονοϊός συνεχίζει να σαρώνει την Ελλάδα με τα κρούσματα σήμερα  30/10 είναι 1.690. Επιπλέον, το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί πέντε νέοι θάνατοι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Από αυτά, τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 37.196.

128 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 286 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 620 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Θεσσαλονίκη: 252 κρούσματα κορονοϊού στη Νέα Παραλία – Θετικό το 7,4% των τεστ

Συνολικά 252 θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, σε ελέγχους που έκανε ο ΕΟΔΥ, την Πέμπτη, στη Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με το thestival.gr ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 3.402 rapid test εκ των οποίων επιβεβαιώθηκαν θετικά τα 252 δείγματα, με ποσοστό θετικών δειγμάτων στο 7,4%.

Η διάμεση ηλικία των νοσούντων είναι τα 32 έτη.

Στο μεταξύ, μήνυμα έστειλε το 112 στους πολίτες σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη, που πέρασαν σήμερα στο επίπεδο συναγερμού 4.

Αύριο οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό θα προβληθεί αύριο 31/10. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ant1 το μήνυμα με τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα γίνει αύριο στις 10:00.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε για την αλλαγή του μηνύματος μέσω twitter αναφερόμενος στον σεισμό στη Σάμο και τον σεισμό που ταρακούνησε όλη την Ελλάδα.

«Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο» έγραψε.

Λινού: Μάσκες ακόμη και στις πράσινες περιοχές, το πράσινο γίνεται γρήγορα πορτοκαλί

Για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (30/10) η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ΕΡΤ η καθολική χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη ακόμη και στις πράσινες περιοχές της Ελλάδας διότι «είναι συγκοινωνούντα δοχεία και το πράσινο γίνεται γρήγορα πορτοκαλί».

 Η καθηγήτρια μίλησε για τηλεργασία στο 90% και «κουπόνια σε όσους δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι».

«Δεν γίνεται να συνωστίζονται και στα μέσα και στους χώρους εργασίας», επεσήμανε ενώ αναφορικά με τις προσπάθειες να μην κλείσει εντελώς η εστίαση, υπενθύμισε ότι ήδη ανακοινώθηκε η επιδότηση για θερμάστρες εξωτερικού χώρου ώστε να παταραθεί η λειτουργία των εξωτερικών χώρων.

Όλες οι διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι η εστίαση είναι εστία μετάδοσης και η ενίσχυση του delivery catering επιβάλλεται, πρόσθεσε.

Η κυρία Λινού αναφέρθηκε και σε «επιδοτούμενη θέρμανση σε όλους ώστε να μπορούν να ζεσταίνονται τα σπίτια με όσο το δυνατόν τα παράθυρα ανοιχτά».

Για το ενδεχόμενο νοσηλειών σε γειτονικές χώρες, η καθηγήτρια ανέφερε:

«Οι κλίνες στην Ελλάδα είναι πολλές, οι ΜΕΘ είναι περιορισμένες», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νοσηλειών σε γειτονικές χώρες.

«Είμαστε μια ενιαία χώρα, ο κίνδυνος είναι παγκόσμιος όσο μπορούμε να μειώσουμε τη διασπορά ακόμα και σε ένα χωριό, τους βοηθάμε όλους», επεσήμανε και υπενθύμισε ότι παντού στον κόσμο είναι κοινή η ηλικία των 18 με 40 που «κολλάνε περισσότερο».

«Θα καθαρίσουμε όταν εμβολιαστούμε σε μεγάλο ποσοστό, μέχρι τότε μπορούμε να μεταθέσουμε το ζήτημα για καλύτερες εποχές και να κερδίσουμε χρόνο για ενίσχυση της υγείας», ανέφερε τέλος.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου