Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Κώστας Πλεύρης: Επηρεάστηκε το δικαστήριο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα

«Δεν μπορεί όλα τα κομματόσκυλα να κάνουν δηλώσεις ότι νίκησε η Δημοκρατία»

Για υπόνοιες επηρεασμού του δικαστηρίου από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλα τα κόμματα, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τα ΜΜΕ και τους συγκεντρωμένους, ώστε να μην αποφασίσει αμερόληπτα, έκανε λόγο ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κώστας Πλεύρης.

Ο δικηγόρος κατήγγειλε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας με την ανοχή του δικαστηρίου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μια δίκη καθαρά ποινική μεταβλήθηκε με την ανοχή σας σε πολιτική δίκη» και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δεν δικάζετε το φασισμό, ούτε τη δημοκρατία.

Εμάς εδώ μας ενδιαφέρει να νικήσει η δικαιοσύνη και όχι η Δημοκρατία, όπως είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κ. Εισαγγελέας εκπροσωπεί τα συμφέροντα του δημοσίου, εσείς εκπροσωπείτε την δικαιοσύνη. Δημιουργείται η υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί».

«Δεν δικάζεται ούτε ο φασισμός ούτε ο ναζισμός, δεν είναι ποινικές πράξεις. Αλλά δεν υπάρχει νόμος που να τα απαγορεύει» τόνισε.

«Ερχόμενος στο δικαστήριο σας νόμιζα ότι έρχομαι σε δικαστήριο της γαλλικής επαναστάσεως με πλήθη έξω από τις αίθουσες, και αποδοκίμαζαν εκείνους που υπεράσπιζαν τους κατηγορουμένους. Ελπίζω το δικαστήριο σας να εξασφαλίζει την ακεραιότητα μου. Η Ευρωπαϊκή σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ορίζει ότι ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι να καταδικασθεί. Τα ΜΜΕ δεν επιτρέπεται να προεξοφλούν το αποτέλεσμα της δίκης. Όλα αυτά που αποτελούν νόμο του κράτους έχουν την ανοχή του δικαστηρίου σας» τόνισε ο και συνέχισε:

«Υπάρχει επηρεασμός του δικαστηρίου σας. Έγινε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλα τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα. Αυτός ο επηρεασμός για μας δημιουργεί την εντύπωση ότι διακυβεύεται η ανεξαρτησία του δικαστηρίου σας. Τόσοι παράγοντες προσπαθούν να σας επηρεάσουν. Ελπίζω να μην επηρεαστήκατε.Δεν χρειάζεται να έχουμε αποδείξεις.Έχουμε  απλή υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί και αυτό αρκεί για να καταθέσουμε την αίτηση εξαίρεσης».

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε στη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή όπου αναρτήθηκαν πίνακες που έλεγαν ότι δεν είναι αθώοι αλλά και στην δήλωση της ΕΔΕ.

«Η δίκη αυτή είναι ποινική αλλά με την ανοχή σας μεταβλήθηκε σε πολιτική δίκη. Και αυτή η ανοχή σας μας δίνει την υπόνοια ότι πρόκειται περί επιδοκιμασίας. Όλες οι εφημερίδες σας επαινούν.

Γράφανε ότι είστε η καλή και αδέκαστη δικαστής, αυτό δεν το αμφισβητούμε, αλλά υπάρχουν άλλοι δικαστές ανίκανοι; Ταυτόχρονα οι ίδιες εφημερίδες στρέφονται κατά της εισαγγελέως επειδή  δεν συμφώνησε με την άποψη του μιντιακού κατεστημένου. Γράφουν σε ποια κελιά θα πάνε. Προεξόφλησαν ότι δεν θα έχουν αναστολή» ανέφερε.

Και συνέχισε:

«Πρόκειται για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του νόμου, κλπ. Δεν είδατε τις παρανομίες, δεν κάνατε μια δήλωση. Το δικαστήριο είναι ποινικό όχι πολιτικό . Δεν δικάζεται ούτε ο φασισμός ούτε ο  ναζισμός, δεν είναι ποινικές πράξεις. Αλλά δεν υπάρχει νόμος που να τα απαγορεύει. Εδώ δικάζονται άνθρωποι που παρανόμησαν. Η πρόταση της εισαγγελέως έχει βαρύτητα γιατί η εισαγγελέας εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Δημοσίου. Το δικαστήριο εξυπηρετεί την ιδέα της Δικαιοσύνης…

Υπάρχει υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί. Εγώ ήμουν από τους πρώτους που κατηγόρησα τη Χρυσή Αυγή, δεν ανήκω σε αυτούς, μου έχει επιτεθεί ο Κασιδιάρης…..

Δεχθήκατε μια κατάσταση που παραβιάζει ευθέως το τεκμήριο της αθωότητας, δια της ανοχής

Αυτοί είναι οι λόγοι που ζητούμε να εξαιρεθεί όλο το δικαστήριο σας πλην της εισαγγελέως.

Πολιτικοποιήσατε μια ποινική δίκη

Οφείλατε να κάνετε μια δήλωση ότι εδώ δεν δικάζονται ιδέες.

Δεν μπορεί όλα τα κομματόσκυλα να κάνουν δηλώσεις ότι νίκησε η Δημοκρατία, δεν δικάστηκε η Δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε μόνη της στη Βουλή, την έστειλε ο λαός. Εγώ είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα  αυτής  της δίκης Εκτός αν είστε Τερτσέτης η Πολυζωίδης…»

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου