Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Νέα καταδίκη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τη Βίκυ Σταμάτη και τον Νίκο Ζήγρα

Κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα από κοινού

Σε κάθειρξη έξι ετών και 100.000 ευρώ χρηματική ποινή καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη και ο ξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας για την υπόθεση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το οποίο καταβλήθηκαν εφάπαξ 500.000 ελβετικά φράγκα που φέρονται να προήλθαν από παράνομα «δώρα».

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ομόφωνα έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα από κοινού ενώ έκανε δεκτό το αίτημα τους οι εφέσεις να έχουν αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Ωστόσο το ποσό των 20.000 ευρώ που καλούνται να καταβάλουν οι καταδικασθέντες εντός προθεσμίας 10 ημερών προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης.

«Τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα, τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα.Ντροπή» ανέφερε ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, εκτός διαδικασίας.

«Είναι αδύνατον να καταβάλουν αυτό το ποσό. Αδυνατούσε να καταβάλει παράβολο. Είναι εδώ, με τον άνδρα της, τον ετοιμοθάνατο, το παιδί της» τόνισε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη.

«Δεν του επαρκεί η σύνταξη του έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά. Είναι 84 ετών» επισήμανε ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα.

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να της χορηγηθεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Ήταν η μόνη απόκαταδικασθέντες που αιτήθηκε την αναγνώριση ελαφρυντικών.

«Ξαναζούμε την δίκη των εξοπλιστικών. Το δικαστήριο προσπάθησε να σταθεί στο ύψος του με πολλά προβλήματα ακυρότητας της δίκης» υπογράμμισε ο Γιάννης Παγορόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου και συμπλήρωσε: «Λυπάμαι που βλέπω ότι ο πήχης κατέβηκε πολύ χαμηλά, πια. Ευτυχώς έχουμε τα υποβρύχια που αγόρασε ο Τσοχατζόπουλος για να μας θυμίζουν ότι ακόμα είμαστε ελεύθεροι Έλληνες».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου