Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Το «αλβανικής καταγωγής» της Έλενας Ακρίτα για τον Πύρρο Δήμα και η απάντηση του Ολυμπιονίκη

«Είμαι Έλληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία», ξεκαθάρισε ο πρώην βουλευτής, με τον Χρήστο Μάστορα να τον αποθεώνει

Μια θετική αναφορά της Έλενας Ακρίτα στον Πύρρο Δήμα σχετικά με τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή, αποτέλεσε την αφορμή για παρέμβαση του Ολυμπιονίκη, ώστε να προχωρήσει σε μια σημαντική διόρθωση. Αυτή είχε να κάνει με την αναφορά περί «αλβανικής καταγωγής» του πρώην βουλευτή, με εκείνον να διευκρινίζει ότι «είμαι Έλληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία».

Συγκεκριμένα, το άρθρο της Έλενας Ακρίτα στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου εξυμνεί όσους αντιστάθηκαν στη Χρυσή Αυγή κατά το πέρασμα της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, υπήρξε αναφορά και για τον Πύρρο Δήμα. Συγκεκριμένα, μνημόνευσε ένα περιστατικό που συνέβη τον Ιούνιο του 2014 μέσα στη Βουλή, ωστόσο σύμφωνα με τους απανταχού Βορειοηπειρώτες, έκανε ένα «φάουλ».

Στο άρθρο της η κ. Ακρίτα γράφει: «Τιμητική μνεία στον Πύρρο Δήμα. Το 2014, όταν ο βουλευτής Νίκος Μίχος σηκώνεται να πλακώσει τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο Δήμας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε, ορμάει και του κόβει τον δρόμο, λέγοντάς του να μην τολμήσει να προχωρήσει ούτε βήμα.

Ο Μίχος λουφάζει κι ο Κασιδιάρης τον τραβάει κακήν κακώς πίσω στα έδρανα. Ο αλβανικής καταγωγής πρωταθλητής μας -ναι, έχει σημασία- με τη στάση του δίνει ένα μάθημα δημοκρατίας σε όλο το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Κατπιν επικοινωνίας της ιστοσελίδας himara.gr με τον Ολυμπιονίκη, εκείνος ενημέρωσε πως γνωρίζει για το επίμαχο κείμενο και πως έστειλε στην Έλενα Ακρίτα το παρακάτω μήνυμα: «Γεια σας κυρία Ακρίτα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αναφορά σας στο πρόσωπό μου στο άρθρο σας στα "Νέα".

Επιτρέψτε μου μόνο μία διόρθωση. Δεν είμαι αλβανικής καταγωγής. Είμαι Έλληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία, παιδί της μειονότητας. Ασφαλώς θα έγινε εκ παραδρομής, απλώς ήθελα να το επισημάνω. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ πολύ!».

Η απάντηση αυτή του πρώην βουλευτή άρεσε και σε ένα άλλον πολύ γνωστό Βορειοηπειρώτη, τον Χρήστο Μάστορα, ο οποίος ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook το συγκεκριμένο άρθρο, για να το συνοδεύσει με τη λεζάντα «Ένας από τους ηρωές μου, ο Πύρρος Δήμας».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου