Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Καμπαγιάννης: Στο πρόσωπο της Μάγδας και του Παύλου Φύσσα δικαιώνονται όλοι οι αντιφασίστες

«Στο πρόσωπο του, του Αμπουζίντ Εμπάρακ και του Σαχζάτ Λουκμάν δικαιώνονται οι δεκάδες μετανάστες που χτυπήθηκαν, μαχαιρώθηκαν ή ακόμα δολοφονήθηκαν από τη ναζιστική οργάνωση»

Συγκινημένος αλλά και δικαιωμένος εμφανίστηκε ο Θανάσης Καμπαγιάννης μετά από το άκουσμα της απόφασης που στέλνει στη φυλακή τη Χρυσή Αυγή.

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής στην ιστορική δίκη που καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή ανέφερε ότι «σήμερα είναι μία μέρα νίκης και δικαίωσης που κλαίμε, αλλά κλαίμε από χαρά».

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι «σήμερα δεν είναι μέρα που μπορούμε να πανηγυρίζουμε όψιμα. Ο κ. Καμπαγιάννης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στο πρόσωπο της Μάγδας και του Παύλου Φύσσα δικαιώνονται όλοι οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες που όρθωσαν το ανάστημα τους μπροστά στη Χρυσή Αυγή.

Στο πρόσωπο του, του Αμπουζίντ Εμπάρακ και του Σαχζάτ Λουκμάν δικαιώνονται οι δεκάδες μετανάστες που χτυπήθηκαν, μαχαιρώθηκαν ή ακόμα δολοφονήθηκαν από τη ναζιστική οργάνωση.

Στο πρόσωπο των κουμουνιστών συνδικαλιστών δικαιώνονται οι εργάτες και οι εργάτριες που βγάζουν το μεροκάματο τους και την ίδια στιγμή είναι μαχητές της τάξης τους, συνδικαλιστές και κουμουνιστές», ενώ λίγο νωρίτερα έγραψε στη σελίδα του στο facebook «νικήσαμε».

«Είναι μέρα που εξακολουθούμε να ζητάμε δικαιοσύνη. Απέναντι στην οικογένεια Φύσσα, είχαμε χρέος και θεωρούμε ότι το εκπληρώσαμε και θα συμπορευθούμε κι στο εφετείο για να υπερασπιστούμε αυτή την απόφαση. Τα θύματα ζητούν δικαιοσύνη και αποζημίωση. Θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για αυτούς» υπογράμμισε.

Ο κ. Καμπαγιάννης άφησε και αιχμές προς εκείνους από το πολιτικό σύστημα που ενίσχυσαν με τον τρόπο τους την εγκληματική οργάνωση.

Την ίδια ώρα, ο κ. Παπαδάκης συνήγορος της πολιτικής αγωγής είπε: «Η 22α Οκτωβρίου του 2020 είναι ημέρα Δικαιοσύνης, είναι η μέρα που τελείωσε η δική μετά από 5,5 χρόνια και δύο ημέρες, και 465 συνεδριάσεις. Η απόφαση ήταν ανάλογη και δίκαιη σύμφωνα με τη βαρύτητα των αδικημάτων».

«Η προσπάθεια αναβίωσης του ναζισμού και νομιμοποίησης της ναζιστικής εγκληματικής βίας δεν πέρασαν στην Ελλάδα γιατί το δικαστήριο αυτό, με την ισχυρή παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος, έβαλε οριστική ταφόπετρα.

Η σημερινή δίκη μένει στην ιστορία γιατί απέρριψε όλο το παραμύθι της οργανωμένης κλάψας των προηγούμενων ημερών και της προσπάθειας παρέλκυσης μέχρι και την τελευταία στιγμή από αρκετούς κατηγορουμένους.

Και φυσικά δεν μάσησε στις παιδιάστικες δικαιολογίες. Φεύγουμε από τη δίκη με το κεφάλι ψηλά απέναντι στην ελληνική κοινωνία, τη Μάγδα Φύσσα και τα θύματα της Χρυσής Αυγής» είπε μεταξύ άλλων.

Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα όταν άκουσε ότι ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής θα πάει φυλακή

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου η Μάγδα Φύσσα κατέρρευσε. Η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα παραμένει στον προθάλαμο της δικαστικής αίθουσας και κλαίει με λυγμούς.

Στο πλευρό της είναι συγγενείς, δικηγόροι και φίλοι του Παύλου Φύσσα που έπεσαν στην αγκαλιά της μόλις η Πρόεδρος έδωσε τη λήξη της συνεδρίασης.

Έξω από την αίθουσα, δεκάδες άνθρωποι που είχα συγκεντρωθεί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, δίνοντας συγχαρητήρια στην πολιτική αγωγή.


πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου