Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Κορονοϊός: Νεκρός ηλικιωμένος από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Ο 79χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός

Ένας ηλικιωμένος φιλοξενούμενος του γηροκομείου «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 79χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Κάποιος από τους εργαζομένους δεν τήρησε τα πρωτόκολλα»

Για τα κρούσματα κορονοϊού στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα και τα μέτρα που έχουν ληφθεί με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης του φονικού ιού μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (2/10) η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, στη δομή όπου βρέθηκαν 40 κρούσματα έχουν γίνει συνολικά τέσσερα τεστ μέσα σε ένα μήνα, τόσο μοριακοί έλεγχοι όσο και τεστ τήρησης πρωτοκόλλων.

Είναι σαφές, όπως είπε, πως κάποιος από τους εργαζομένους στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα δεν τήρησε τα πρωτόκολλα και μετέφερε τον ιό μέσα στη δομή. «Αυτό θα ελεγχθεί από την εισαγγελία, καθώς όλα είναι καταγεγραμμένα και μπορούν να ανιχνευθούν» σημείωσε.

Συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα έχει πάρει τα αυστηρότερα μέτρα, όπως υποστήριξε η Δόμνα Μιχαηλίδου και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα που έχουμε πάρει, θα είχαμε πολύ περισσότερα κρούσματα».

«Πρέπει όλοι να τηρούν τα πρωτόκολλα», τόνισε.

«Το κράτος κάνει ό,τι μπορεί κι έχει σαρώσει με τεστ όλα τα γηροκομεία. Επιπλέον, έχει συντάξει μια λίστα προτεραιοποίησης, σύμφωνα με την οποία δίνεται προτεραιότητα για τεστ και ελέγχους σε δομές που βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο ή σε δομές με πολλούς εργαζομένους και φιλοξενούμενους» διαμήνυσε η υφυπουργός.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου