Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Κοζάνη: Σε lockdown για τον κορονοϊό, αλλά με γεμάτες εκκλησίες

«Δεν έχει έρθει συγκεκριμένα καμία τέτοια εντολή να λέει για 9 άτομα» λέει ο ιερέας του ναού

Σε lockdown βρίσκεται από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και για 14 μέρες η Κοζάνη εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού.

Παρά τα περιοριστικά μέτρα οι κάτοικοι πήγαν την Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για να εκκλησιαστούν και κάποιοι να μεταλάβουν.

Ο ιερέας του ναού είπε ότι δεν έχει έρθει ποτέ εντολή για 9 άτομα μέσα στην εκκλησία.

«Δεν έχει έρθει συγκεκριμένα καμία τέτοια εντολή να λέει για 9 άτομα. Λέει ότι η Κοζάνη μπήκε δυστυχώς σε καραντίνα, που σημαίνει να είναι λίγα τα άτομα, μεγάλες οι αποστάσεις μεταξύ τους και πάνω απ΄όλα να φορούν τη μάσκα [...] H εκκλησία δεν μπόρεσε να έχει το εκκλησίασμα που είχε κάποτε» είπε στον ΣΚΑΪ.

Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ελάτε να κοινωνήσετε με την ίδια λαβίδα»

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος κάλεσε τους πιστούς στην εκκλησία για να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα.

Συγκεκριμένα ο μητροπολίτης μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κοζάνης, ανέφερε:

«Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ελβετία, είναι χώρες με ίδιο πληθυσμό με εμάς. Εκεί, είναι χιλιάδες οι νεκροί. Εκατοντάδες οι προσβεβλημένοι από την πανδημία. Κι εδώ στην Ελλάδα, ακόμη, με τη χάρη του Θεού, γιατί κάποιοι άνθρωποι υψώνουν χείρας ικέτιδας… Γιατί επιμένουν σε εκκλησία έστω και με κλειστές πόρτες, έρχεται και δέεται στο Θεό, να σκεπάζει τη χώρα μας… »

Μάλιστα, ο μητροπολίτης, κάλεσε τους πιστούς να φέρουν και τα παιδιά τους να κοινωνήσουν «από την ίδια λαβίδα».

«Να' ρθείτε τώρα, να φέρετε τα παιδάκια σας κι εσείς κάποιοι, να κοινωνήσουν και να κοινωνήσετε. Από την ίδια λαβίδα. Γιατί το πιστεύετε ότι εκεί είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου!.. Ποιοι αμφισβητούν το σώμα και αίμα του Κυρίου, το βλασφημούν! Όποιοι και όποιες αμφιβάλλουν ότι είναι σώμα και αίμα Χριστού, να μην έρχονται, να μην πλησιάζουν», είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

Δείτε το βίντεο στο 02.30.10:

Τα μέτρα στην Κοζάνη

Σο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία:

  • Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
  • Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαιαΖωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες
  • Κινηματογραφικές προβολές
  • Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων - Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης
  • Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
  • Μουσικές σκηνέςΕστίαση: Επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-throughΠαιδότοποι
  • Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων [επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση]
  • Γυμναστήρια
  • Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171)
  • Λιανεμπόριο
  • Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.
  • Συνέδρια / Εκθέσεις
  • Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου