Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Μάριος Αθανασίου: «Είχαμε τα βραζιλιάνικα, πήγαμε στα τούρκικα και ξανά στα ριάλιτι»

"Μερικοί πιστεύουν ότι είναι αλλαγή ένας πιο πιτσιρικάς να παρουσιάσει ένα ριάλιτι ή ένα πρωινό ή να κάνει έναν ρόλο" ανέφερε ο Μάριος Αθανασίου 

Στην Μάρα Σαρρή και στο My Tv έδωσε συνέντευξη ο Μάριος Αθανασίου ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τον καταιγισμό των ριάλιτι την φετινή σεζόν στην ελληνική τηλεόραση.

Πώς βλέπετε την ελληνική τηλεόραση φέτος, που προβάλλει και πολλά ριάλιτι;

Αυτά είναι σημεία των καιρών. Είχαμε τα βραζιλιάνικα, πήγαμε στα τούρκικα, περάσαμε ξανά στα ριάλιτι, τα αφήσαμε… Θα προτιμούσα να δω σιγά σιγά μια ανανέωση στην τηλεόραση σε πολύ βαθιά επίπεδα – και όχι μόνο. Λένε ότι δίνουμε στον κόσμο αυτό που θέλει.

Μπορεί να υπάρχει μια πιο διαφορετική επιλογή στο πρόγραμμά μας. Δηλαδή, να θέλουμε εμείς να αναβαθμίσουμε το πρόγραμμα και τον κόσμο μας. Νομίζω ότι σε αυτό πρέπει να εστιάσουμε σιγά σιγά και να αλλάξουμε λίγο την τηλεόραση στην δομή της. Ακολουθούμε τα σημεία των καιρών, χωρίς να κάνουν παρεμβάσεις οι άνθρωποι της τηλεόρασης. Αν το παρατηρήσετε, λίγο πολύ, θα δείτε ότι τα τελευταία 20 χρόνια η τηλόραση είναι ίδια στη δομή της, κι αυτό είναι τραγικό.

Η κοινωνία έχει κάνει δύο φορές στροφή 180 μοιρών και η τηλεόραση εξακολουθεί να έχει την ίδια ραχοκοκαλιά. Πρέπει να γίνουν καίριες αλλαγές, που δεν αφορούν μόνο τα πρόσωπα. Μερικοί πιστεύουν ότι είναι αλλαγή ένας πιο πιτσιρικάς να παρουσιάσει ένα ριάλιτι ή ένα πρωινό ή να κάνει έναν ρόλο. Δεν είναι εκεί η αλλαγή. Πρέπει να αλλάξει η δομή, και αν δεν συμβεί αυτό, νομίζω ότι σε βάθος χρόνου θα ξεπεραστεί το προϊόν, που για εκεί πάει, και θα ξεπεραστεί δίχως αντίσταση. Θα περάσουμε στην εποχή του Ίντερνετ, των υπολογιστών, με τα προγράμματα που θα επιλέξουμε εμείς πότε θα δούμε, και θα τελειώσει η τηλεόραση δίχως καμία αντίσταση. Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε, όχι τα ριάλιτι.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου