Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Νέα ένταση στο Υπουργείο Παιδείας – Συνεχίζεται ο πετροπόλεμος και τα χημικά


Παραμένουν στην περιοχή οι συγκεντρωμένοι μαθητές

Νέα ένταση πριν από λίγα λεπτά στη μαθητική διαδήλωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ τα επεισόδια συνεχίζονται καθώς, σύμφωνα πάντα με τη ρεπόρτερ του καναλιού, οι συγκεντρωμένοι μαθητές πέταξαν πέτρες και μάρμαρα στους άνδρες των ΜΑΤ.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν ενισχυθεί.

Αυτή τη στιγμή οι μαθητές παραμένουν στην περιοχή και βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο προαύλιο ενός εμπορικού κέντρου.

Σύμφωνα με νεότερες εικόνες που έδειξε ο Alpha η αστυνομία κυνηγά τους διαδηλωτές εντός του χώρου του εμπορικού κέντρου. Οι διαδηλωτές πλέον έχουν βρει καταφύγιο εντός των πολυκαταστημάτων ενώ από τις εικόνες φαίνεται ότι τα χημικά έχουν κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική και εντός του εμπορικού κέντρου.

Νωρίτερα περίπου 40 άτομα ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και φωτοβολίδες μέσα στον χώρο του υπουργείου.

Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι. Οι μαθητές παραμένουν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα.

Με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν αυτήν την ώρα έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, μαθητές ζητούν τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, καθώς επίσης και την πρόσληψη εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.

Άλλο αίτημα των μαθητών είναι η αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν με ακρίβεια οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Τέλος, ζητούν να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απαγόρευση της συμμετοχής στην εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και να λαμβάνουν απουσίες.





πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου