Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

«Οι Τούρκοι είναι γυμνοί, ξεβράκωτοι από πλευράς αντιαεροπορικής άμυνας»

Η Τουρκία δεν θέλει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, υποστηρίζει ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης

«Η Τουρκία δεν θέλει ούτε θερμό επεισόδιο πόσω δε μάλλον πόλεμο με την Ελλάδα», δηλώνει ο ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος, Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

Όπως σημειώνει, «η Τουρκία δεν έχει κατ' αρχάς αντιαεροπορική άμυνα, σε περίπτωση ενός ελληνοτουρκικού πολέμου, η ελληνική πολεμική αεροπορία θα διαλύσει τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας, που αυτό μπορεί να προκαλέσει μια καταστροφή. Θα οδηγήσει σε ήττα τον Ερντογάν. Είναι γυμνοί, να πω μια έκφραση αγοραία, ξεβράκωτοι από πλευράς αντιαεροπορικής άμυνας. Έχει τους S-400 που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει, αλλά ακόμα και να τους ενεργοποιούσε, δεν είναι ικανοί να σταματήσουν την ελληνική πολεμική αεροπορία. Για να αντιληφθούν οι ακροατές τι εννοώ, χρειάζεται αντιαεροπορική άμυνα στα χαμηλά, στα μεσαία και στα υψηλά ύψη.

Η Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα. Έχει μία ή δύο πυροβολαρχίες στα μεσαία ύψη, που δεν αρκούν για αυτή την αχανή χώρα που λέγεται Τουρκία. Άρα, εκτός αυτού, υπάρχουν προβλήματα στην τουρκική πολεμική αεροπορία, δεν έχει ικανό αριθμό χειριστών για να μπορέσει να σηκώσει όλα τα αεροπλάνα και να αντιπαρατεθεί με τη δική μας. Επίσης υπάρχει και το ζήτημα των συλλήψεων των Τούρκων αξιωματικών. Σήμερα πάλι συνέλαβε αρκετούς συνταγματάρχες».

«Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι η Τουρκία δεν θέλει πόλεμο, απλά έχει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν έχει τα κότσια, να πω πάλι μια λαϊκή έκφραση, να αντισταθεί στα σχέδιά της, δεν θα το κάνει και ο στόχος τους είναι να κερδίσει τους πολιτικούς στόχους που έχει βάλει σε κάθε πρόκληση χωρίς να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία. Απλά να απειλεί και σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα να υποχωρεί. Και δυστυχώς μέχρι στιγμής αυτό έχει γίνει και στην κυπριακή και στην ελληνική ΑΟΖ», συμπληρώνει ο κ. Καλεντερίδης.

Σχετικά με το Oruc Reis, αναφέρει πως «το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε περισσότερο από ότι την προηγούμενη φορά, το παρακολουθούσαμε μόνο, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θεωρώ όμως ότι τουλάχιστον την οριογραμμή των 12 μιλίων η Ελλάδα πρέπει να την υπερασπιστεί, δηλαδή εκεί πρέπει να βάλουμε σε παράταξη τα πλοία μας, για να μην επιτρέψουμε εκεί να κινηθεί κανένα τουρκικό πλοίο και φυσικά ούτε το Ορούτς Ρέις».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου