Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Αναβιώνει η φονική συμπλοκή στα Ανώγεια με θύμα 23χρονο κτηνοτρόφο

Το χρονικό της συμπλοκής από τον Απρίλιο του 2017

Αναβιώνει στις 15 Οκτωβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων το αιματηρό επεισόδιο των Ανωγείων στις 9 Απριλίου του 2017, όταν είχε πέσει νεκρός ο 23χρονος κτηνοτρόφος Μανώλης Στρατάκης.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρωτόδικο δικαστήριο, που είχε πραγματοποιηθεί το 2018, στο εδώλιο των κατηγορουμένων είχαν καθίσει ένας 22χρονος καθώς και ο 55χρονος τότε πατέρας του αναφέρει το flashnews.gr.

Ο 22χρονος βασικός κατηγορούμενος, είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Του επιβλήθηκε ποινή 37ετών χωρίς αναστολή αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας (o εισαγγελέας είχε προτείνει να του επιβληθεί ποινή 54 ετών).

Ο 55χρονος πατέρας του 22χρονου κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και κατά πλειοψηφία 4 έναντι 3 για απόπειρα ανθρωποκτονίας και του επεβλήθη ποινή κάθειρξης 27 ετών (ο Εισαγγελέας είχε προτείνει ποινή 44 ετών).

Σημειώνεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου είχε γίνει αποδεκτή με μερική ικανοποίηση και από τις δύο πλευρές καθώς από την μια οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην φυλακή, αλλά από την άλλη χωρίς την ποινή των ισοβίων.

Αμέσως μετά την απόφαση οι συγγενείς του θύματος και κυρίως η μητέρα του είχαν ξεσπάσει με φωνές έξω από τον χώρο των Δικαστηρίων.

Το χρονικό
Το απόγευμα της Κυριακής 9 Απριλίου 2017 διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων ένας νεαρός, 23 ετών, τραυματισμένος στο ύψος του θώρακα από πυροβόλο όπλο.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του ο 23χρονος διεκομίσθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, τόσο μέσα στο ασθενοφόρο, όσο και στο νοσοκομείο, εξέπνευσε.

Ακολούθησαν εντατικές και άμεσες έρευνες ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, σύμφωνα με τις οποίες σε αγροτική περιοχή έξω από τα Ανώγεια συναντήθηκαν μέλη των δύο συγγενικών οικογενειών και συγκεκριμένα ο 55χρονος με τον γιο του και ο 23χρονος με δύο αδέλφια του.

Οι δύο οικογένειες κτηνοτρόφων, έχοντας κτηματικές διαφορές από το παρελθόν, φαίνεται πως διαπληκτίστηκαν και κάποια στιγμή βγήκαν όπλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από πυροβολισμό ο 23χρονος Μανώλης Στρατάκης.

Αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό, οι κατηγορούμενοι τράπηκαν σε φυγή, ενώ στην συνέχεια παραδόθηκαν μετά από τρεις ημέρες και μετά διαπραγματεύσεις με τις αστυνομικές αρχές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου