Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Πώς έγινε η δολοφονία του 18χρονου Ρομά στη Μεσσήνη – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Καζάνι που βράζει η περιοχή

Έκρυθμη είναι η κατάσταση από τη Δευτέρα στη Μεσσήνη, μετά την ανθρωποκτονία του 18χρονου Ρομά από έναν 63χρονο στο χωριό Πιπερίτσα.

Ο 63χρονος Έλληνας συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του δήμου Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία 18χρονου Έλληνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, χθες το μεσημέρι, ο 63χρονος αντελήφθη να έχουν εισέλθει και να ερευνούν την οικία του τρία άτομα, τα οποία - όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια - ήταν ο 18χρονος και δυο ανήλικοι Έλληνες.

Και οι τρεις τράπηκαν σε φυγή, αφού προηγουμένως ένας από αυτούς απώθησε τον 63χρονο, ο οποίος, στη συνέχεια, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο προς το σημείο που διέφυγαν, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου.

Οι δυο ανήλικοι, λίγο αργότερα, προσήλθαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, όπου συνελήφθησαν, σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για ληστεία και οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Αναβρασμός μετά τη δολοφονία
Από χθες παρέμενε κλειστή η 7η επαρχιακή οδός Μεσσήνης - Μελιγαλά, καθώς Ρομά είχαν στήσει οδόφραγμα λίγο πριν τη διασταύρωση του Καρτερολίου με την Πιπερίτσα.

Για το λόγο αυτό μπλόκα της Αστυνομίας δεν επέτρεπαν στους οδηγούς να κινηθούν προς τα εκεί, ενώ λίγα μέτρα πριν από το οδόφραγμα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν έρθει από διάφορα σημεία της Πελοποννήσου, προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αναφέρει το tharrosnews.gr.

Aστυνομικές δυνάμεις υπήρχαν στο σπίτι του 18χρονου, με την περιοχή της Πιπερίτσας να θυμίζει φρούριο καθώς αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν μέσα στο χωριό, αλλά και σε όλες τις εισόδους, προκειμένου να μην μπορούν να φτάσουν εκεί οι Ρομά.

Τι ζητούν οι Ρομά
Οι συγκεντρωμένοι που είχαν στήσει το οδόφραγμα θέλησαν να κάνουν γνωστό το λόγο για τον οποίο έχουν προβεί σε αυτή την κίνηση. Όπως είπαν ζητούν δικαιοσύνη για το θάνατο του 18χρονου, ενώ εξέφρασαν φόβους για βεντέτα.

«Εύκολα δεν αφαιρείς μια ανθρώπινη ζωή. Είναι άδικο να κλαίει τώρα μία οικογένεια. Θέλουμε να γίνει το αυτονόητο, να δικαστεί. Αν απειλούνταν τη ζωή του, όπως μπορεί να ισχυριστεί, υπάρχει η αυτοάμυνα» είπε ένας από αυτούς.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου