Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Εκατό υγειονομικοί λείπουν με αναρρωτική άδεια γιατί έχουν κορονοϊό

«Θέλουμε ένα τεστ τον μήνα για το νοσηλευτικό προσωπικό»

Για τα κρούσματα κορονοϊού στα νοσοκομεία μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (2/10) ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή τους πέντε υγειονομικούς που διαπιστώθηκε πως είναι θετικοί στο «Σωτηρία».

Όπως είπε 100 συνάδελφοί του λείπουν με αναρρωτική άδεια επειδή νοσούν από κορονοϊό.

«Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν σημειωθεί πάνω από 250 περιστατικά, πολλά εξ αυτών ασυμπτωματικά» δήλωσε και τόνισε πως αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας είναι να γίνεται τεστ κορονοϊού μια φορά το μήνα, ενώ εξήγησε πως τους έχει γίνει μόνο μια φορά μετά την καλοκαιρινή άδεια.

«Δεν μπορούμε να πληρώνουμε το τεστ από την τσέπη μας» είπε και εξήγησε πως «σε όλη την Ευρώπη γίνεται τεστ στους υγειονομικούς μία φορά τον μήνα».

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» εργαζόμενοι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό και τώρα βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ ιχνηλατούνται οι επαφές τους, εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και σημείωσε πως «πρόκειται για έναν θωρακοχειρουργό, δύο αναισθησιολόγους και δύο νοσηλεύτριες».

Αναφερόμενος στον χειρουργό από τη θωρακοχειρουργική πτέρυγα που βρέθηκε θετικός στον ιό, ενώ ήταν ασυμπτωματικός επεσήμανε πως εργαζόταν κανονικά και ερχόταν σε επαφή με κόσμο μέχρι που το τεστ του έδειξε πως έχει κορονοϊό.



πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου