Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Τα μέτρα που είναι από σήμερα ισχύ στα χωριά της Θήβας και της Χαλκίδας λόγω κορονοϊού

Παραμένουν στην περιοχή για ελέγχους τέσσερις μονάδες του ΕΟΔΥ

Διαφορετικά είναι από σήμερα τα μέτρα που είναι σε ισχύ στα χωριά των δήμων Θηβαίων και Χαλκιδαίων, όπου καταγράφηκαν κρούσματα κορονοϊού έπειτα από κηδεία, στην οποία παραβρέθηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι έλεγχοι έβγαλαν μέχρι χθες βράδυ ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο ιχνηλατείται ως προς τις επαφές του.

Έτσι, έπειτα από σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε να παραμείνει σε ισχύ η ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους των οικισμών Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων και Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων, για πιστή τήρηση των κάτωθι μέτρων αυτοπροστασίας:

-Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.
-Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Κανονικά θα μπορούν να πάνε οι μαθητές στα σχολεία τους και οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους, καθώς αίρεται η σύσταση μη προσέλευσης των μαθητών στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και η σύσταση μη μετακίνησης των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους.

Καλούνται ωστόσο όλοι να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από Covid-19 (χρήση μάσκας, αποστάσεις, υγιεινή των χεριών).

Η ισχυρή σύσταση ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου στις προαναφερόμενες περιοχές, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στους εν λόγω οικισμούς (Μουρίκι-Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Λουκίσσια), για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων.
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου