Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Το κράτος θα αγοράζει τα εισιτήρια σε θέατρα, κινηματογράφους, τουριστικά λεωφορεία

Έρχεται κρατική επιδότηση για τις κενές θέσεις

Τονωτικές οικονομικές ενέσεις σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και των συναυλιών όπως και στα τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, καθώς πρόκειται για κλάδους και υπηρεσίες που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τον κορονοϊό.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί άμεσα πρόγραμμα επιδότησης κενών θέσεων σε επιχειρήσεις του χώρου των θεαμάτων και των μεταφορών.

Τις νέες αυτές πρωτοβουλίες, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην ΕΡT, εξηγώντας ότι σχεδιάζεται νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να αγοράζει ένα σημαντικό ποσοστό των εισιτηρίων σε θέατρα, κινηματογράφους και συναυλίες. Το σκεπτικό του υπουργείου είναι, όταν ξεπεραστεί η υγειονομικό κρίση, να επιστρέφονται με την μορφή κοινωνικού εισιτηρίου.

Παράλληλα, προχωρά η έκδοση ΚΥΑ για την οικονομική αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ για τις κενές θέσεις που υποχρεούνται να έχουν, λόγω της πανδημίας.

Επισημαίνεται ότι, με βάση τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη COVID-19, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) επιτρέπονται, μόνο με έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ζωντανά θεάματα και ακροάματα και άλλες παραστατικές τέχνες, εφόσον στους ανοικτούς χώρους:

η πληρότητα φτάνει το 30% καιείναι υποχρεωτική χρήση μάσκας

Για τους κλειστούς χώρους προβλέπεται:

30% πληρότητα καιυποχρεωτική χρήση μάσκας

Δεδομένης της ανεξέλεγκτης πορείας του φονικού κορονοϊού στη χώρα μας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως, δεδομένου ότι κανείς ακόμα δεν έχει σαφή εικόνα για το τέλος της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει τα «κλειδιά»  για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που δέχονται οικονομικές πιέσεις και τα οποία θα χρησιμοποιούνται μέχρι να λήξει η πανδημία.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου