Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι θα γίνεται τελικά με delivery και take away

Με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό οι επιχειρήσεις στο πλαίσιο της τηλεργασίας

Μπορεί η Αττική να μπήκε σε δεύτερο lockdown το Σάββατο 7 Νοεμβρίου όμως ο κορονοϊός δεν έχει ακόμα περιοριστεί. 

Αυτό ανάγκασε την κυβέρνηση να αυστηροποιήσει τα μέτρα, θέτοντας σε εφαρμογή καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00-5:00 από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Τα delivery και τα take away θα λειτουργούν κανονικά τις 8 ώρες της απαγόρευσης όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η ανακοίνωση:

«Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 - 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ' οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές».

Όσα ισχύουν με την τηλεργασία

Όσον αφορά την τηλεργασία, ανακοινώθηκε ότι κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

«Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά από μικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ενθαρρύνουν και συστήνουν στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου